2024. március 19. - József, Bánk

Tudnivalók lábazat hőszigeteléséről

A hőszigetelés esetében a lábazati zónáról sem érdemes megfeledkezni, hiszen rendkívül fontos része bármely épületnek. Cikkünkben kifejtjük, miért is érhetünk el hatékonyabb eredményt a lábazat szigetelésével, és mire kell figyelnünk közben!
2022. szeptember 21. szerda 15:31 - HírExtra

Fontos a megelőzés

A padló és a falazat találkozása mentén gyakori az úgynevezett hideg élek és sarkok kialakulása. Ennek következtében pedig egy-egy fagyosabb napon az épület szerkezetében komoly hőmérséklet-süllyedés, ezáltal páralecsapódás, és penészesedés lehet tapasztalható. Ennek elkerülése érdekében nagyon fontos a lábazati hőszigetelés kiépítése, amely sok szempontból hasonlít a homlokzaton alkalmazott megoldáshoz is.

Hőszigeteléshez használd a Cemix termékeit, hogy maximális minőségű, tartós és kiváló végeredményt érhess el otthonodban!

A lábazati hőszigetelést először is a falszerkezetre történő hőszigetelő táblák ragasztásával kell kezdeni. Ehhez rendszerragasztóra lesz szükség, amelyet egy újabb réteg erősít meg, méghozzá rétegbe ágyazott üvegszövet hálóval. Ennek a felépítésnek a célja az extra védelem, amelyet végül felületképzéssel zárhatunk le.

Miben különbözik a lábazati és a homlokzati szigetelés?

Bár sok lépés és tényező megegyezik a lábazati és a homlokzati szigetelés kapcsán, eltéréseket mégis tapasztalhatunk. Éppen ezért jó, ha megfelelően tájékozódunk a különböző munkálatok sajátosságairól, eszköz- és alapanyagigényeiről, hogy biztosan a lehető leghatékonyabb és legtartósabb eredményt érhessük el.

A lábazati hőszigetelés esetén a talajszint közelében található elemek mindegyikének nagyobb terheléstűréssel kell rendelkeznie. Olyan környezeti tényezők, mint a talajnedvesség, vagy a visszaverődő csapadék, és a különféle egyéb mechanikai hatások jelentősen próbára teszik a használt anyagokat. Éppen ezért fontos, hogy ezeket túlélve olyan hőszigetelő rendszerrel dolgozzunk, amely állja a strapát.

Az ideális megoldás

A Cemix Thermosystem Shield hőszigetelő rendszere olyan módon került összeállításra, hogy helyt álljon a különféle behatások elleni védelem során. A rendszerekben található szigetelőréteg egy minimális vízfelvételű, kimondottan magas szilárdságú formahabosított polisztirolból, és zártcellás extrudált polisztirolból áll. Ezek a táblák pedig segítenek az épület talajnedvesség elleni mechanikai védelem során is.

A hőszigetelésben alkalmazott rendszerragasztók megállják helyüket a lábazati zónában is, hogy a táblákat időtállóan rögzítsék. Emellett védik a táblákat a külső behatásoktól, amelyet az üvegszövet-ágyazó, valamint tapaszoló réteg segít elő.

Látogass el a Cemix weboldalára, és tudj meg még többet a kiváló hőszigetelő rendszereikről! Szerezd be kiváló termékeiket, hogy tartós és hatékony munkát garantálhass otthonodban!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását