2024. március 19. - József, Bánk

Fontos tudnivalók, ha törpenyuszi érkezik az otthonodba

Amikor úgy döntünk, hogy nyuszit fogadunk az otthonunkba, ne gondoljuk azt, hogy csak egy egyszerű szobadísz érkezik hozzánk. A nyuszi ugyanúgy, mint egy cica vagy egy kutya, igényli a rendszeres foglalkozást, érdeklődő, aktív és igazi kis szeretetbomba. Akinek nincs ideje a nyuszival való rendszeres játékra, vásároljon inkább aranyhalat, hiszen egy szép akvárium látványa is remek kikapcsolódást nyújt.
2022. szeptember 13. kedd 17:05 - HírExtra

Ha tehát készen állsz arra, hogy időd egy részét a nyuszira áldozd, akkor első lépésként vásárolj meg minden alapfelszerelést, ami a nyuszid tartásához elengedhetetlen. Hogy mire lesz szükséged? Természetesen segítünk ebben. Összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót, és adunk néhány jó tanácsot is ahhoz, hogy nyuszid is és te is boldogan töltsétek el az elkövetkező éveket.

A nyúlketrec

Ez a legfontosabb alapfelszerelés. A nyuszi ebben van biztonságban, amikor nem vagy vele. Meglátod, hogy hamar megszereti és megszokja a ketrecét, sőt, akár védelmezheti is a kis territóriumát. Ha lehetőséged van rá, akkor minél nagyobb és komfortosabb ketrecet válassz, hiszen ideje jelentős részét ebben fogja tölteni. Az Ugrifüles Törpenyúl Tenyészet Ferplast ketrecei között hatalmas választékot találsz, akár emeletes ketrecet is választhatsz kedvencednek!

A ketrec berendezése

Ne lepődj meg, de a nyuszik pillanatok alatt szobatisztaságra szoktathatók! Ha a nyuszid szobatiszta, akkor sokkal könnyebb lesz takarítani, hiszen nem a teljes ketrecet, csupán a WC-jét kell kialmozni. Ezenkívül, amikor kiengeded a lakásba, akkor vissza fog ugrálni a WC-jéhez, amikor pisilni akar. Érdemes megpróbálni szobatisztaságra szoktatni, hiszen bár néhány napot igénybe vesz, de utána nagyon nagy könnyebbség.

Kialakíthatsz a ketrecben egy búvóhelyet neki, ahol nyugodtan tud aludni, de ha nem túl nagy a ketreced, akkor ez nem létszükséglet. Szívesen fog heverészni a ketrec alján is. Mindenképpen vegyél önitatót, hiszen sok folyadékra van szüksége, és szénatartó rácsot, mert a földön letaposott szénát általában már nem eszi meg. Etetőtálnak a porcelán a legjobb, mert azt nem tudja olyan könnyen felborítani.

A nyuszi mindennapjai

A nyuszi nagyon igényli a vele való foglalkozást. Amikor meglát, már szalad feléd, érti, ha hívogatod. Vedd ki a ketrecből, ha otthon vagy, és hagyd szabadon bóklászni, mert imádja felfedezni a lakást. Vigyázz arra, hogy ne tudjon zsinór, áram közelébe menni, mert azt bizony szívesen elrágja, és kedvenc dolgaidat se tudja elérni! Vegyél neki nyuszijátékot, amivel elfoglalhatja magát, a fából, szalmából készült csörgőket, rágcsálnivaló játékokat nagyon szereti. Akár kisebb trükkökre is megtaníthatod a nyuszidat. Ha kertes házban élsz, akkor nyugodtan vidd ki a kertbe, boldogan fog legelészni. Ehhez szerezz be karámot, hogy ne tudjon elszökni, és őt se tudja bántani senki.

Ha nyuszidat megfelelő körülmények között tartod, sokat foglalkozol, játszol vele, akkor hosszú és boldog éveket fogtok együtt tölteni!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását