2024. március 19. - József, Bánk

Idris Elba és az oroszlánok

Élő oroszlán dühöngött a Fenevad forgatásán, amely egy dühöngő oroszlánról szól.
2022. július 29. péntek 10:25 - HírExtra

Egy frissen megözvegyült apa (Idris Elba) elviszi két kamaszlányát felejteni egy dél-afrikai szafariparkba, ahol egy dühöngő oroszlán veszi üldözőbe őket, amely nemrég szökött meg az orvvadászok elől, ezért ki van bukva a kétlábúakra. A Fenevad legdurvább jeleneteiben számítógéppel generált oroszlán szerepel, de a stáb tagja volt egy valódi vadállat is, nem kis gondot okozva a forgatáson.

Történt pedig, hogy a film rendezője, az izlandi Baltasar Kormákur (Csempészek, Everest) felhívta jó barátját, a négyszeres Oscar-díjas Alejandro Inarritut (Korcs szerelmek, Bábel, A visszatérő, Birdman), hogy elbeszélgessenek az új filmről. Mint Kormákur a Total Filmnek elmesélte, Inárritu többek között azt tanácsolta neki, szerezzen be egy igazi oroszlánt a produkció számára, hogy megtapasztalja, hogyan esnek a fények az állat bundájára. A Universal stúdió meglepő módon beleegyezett a fenevad kockázatos szerződtetésébe.

Kormákur fia volt a second unit rendező, és ő kapta a megtisztelő feladatot, hogy bemásszon az oroszlán ketrecébe, és felvételeket készítsen róla. „Mert ilyen apa vagyok én” – tréfálkozott Kormákur ezzel kapcsolatban. Hogy, hogy nem, az oroszlán kiszabadult, és grasszálni kezdett a forgatás helyszínén. Végül az idomárainak sikerült befogni, de a stáb néhány tagja izgalmas perceket élt át.

Érdemes felidézni a Roar című 1981-es filmet – Tippi Hedren volt a női főszereplő, és lánya, Melanie Griffith is szerepelt benne –, amely egy afrikai kalandról szólt. A produkció 150 vad oroszlánt vonultatott fel, ezért szerepelt a film végén a következő felirat: „A forgatáson egyetlen állat sem sérült meg, a stáb 70 tagja igen”.

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását