2022. december 6. - Miklós

Orbán barátait adóztatná az MSZP

Adóztassák meg a fideszes oligarchákat! Fizessenek Orbán gazdag barátai is! - javasolja közleményében az MSZP.
2022. május 30. hétfő 16:06 - HírExtra

Az MSZP közleménye

Vérlázító, hogy Orbán Viktor a saját milliárdos embereit nem adóztatja meg! Az MSZP szerint fizessenek különadót azok a fideszes milliárdosok is, akik az elmúlt 12 évben az ország és az unió pénzéből gazdagodtak!

Adózzon Mészáros Lőrinc, aki egy év alatt 60 milliárd forintos extraprofittal növelte a vagyonát! Adózzanak a kaszinók! Adózzon minden fideszes oligarcha!

Az MSZP szerint a fideszes oligarcháktól beszedett milliárdokból meg lehetne oldani, hogy a kormány kiszélesítse a hatósági áras termékek körét és ezzel párhuzamosan kompenzálja a kiskereskedők emiatt bekövetkező veszteségeit, a rászoruló családok havonta legalább 20 ezer forintos élelmiszerkupont kapjanak az alapélelmiszerek vásárlásához, és a rezsicsökkentést is ki lehet egészíteni az épületek energetikai korszerűsítésének támogatásával. 

Azt javasoljuk továbbá, hogy a bevételből tegyék adómentessé a minimálbért és a szakmunkás minimálbérig csökkentsék a fizetéseket terhelő adókat, valamint növeljék meg az álláskeresési járadék összegét és időtartamát, és tegyen lépéseket a kormány az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása érdekében. 

A magyar családok hosszú távú biztonságát pedig az garantálja, hogy a kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez, mert csak így kaphatjuk meg a Helyreállítási Alapból a hazánknak járó pénzt. Ez segítheti a legjobban a gazdasági és megélhetési válság leküzdését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását