2024. március 29. - Auguszta

Az ISZOMM Orbán tervéről

Az ISZOMM határozott álláspontja szerint egy egészségesen kialakított szociális piacgazdaságban extraprofit nem is keletkezhet, hiszen egy tisztességes bérrendszer ennek eleve gátat szabna.
2022. május 26. csütörtök 11:42 - HírExtra

Magyarországon a cégtulajdonosok a kormány segítségével leszorított bérek folytán tehetnek szert extraprofitra, amit aztán osztalék formájában vágnak zsebre, nevetségesen alacsony közterheket (se) fizetve - állítja az ISZOMM.

A miniszterelnök által bejelentett elvonások azt jelentik, hogy a megtermelt javak értékéből a dolgozók továbbra sem kapják meg a méltányos jussukat, hanem az állam markol nagyobb részt a drágulásból származó zsákmányból.

Márpedig a mostani drágulás minden fillére sajnos a dolgozókat és a nyugdíjasokat teszi szegényebbé. Tisztességes adórendszer híján a nagy cégek eleve áremeléssel válaszolnak az elvonásokra. Emlékezetes például, hogy a magyar bankadó bevezetése óta az EU-ban bárhol máshol jóval kevesebb banköltségeket számítanak fel, mint nekünk idehaza.

A kormány a magyar embereket, a magyar családokat immár végképp az út szélén hagyja. A most bejelentett intézkedések, köztük a felállítandó “rezsivédelmi”, illetve “honvédelmi” válság-alapok nyílt beismerései annak, hogy a magyar gazdaság egyáltalán nincs fenntartható állapotban, a magyar emberek egyre nagyobb hányada nyomorog, illetve a hadseregünk sincs a helyzet magaslatán.

A válságkezelés normális útja az általános béremelés lenne, ami egyben a nyugdíjakat is felfelé tolhatná a járulékok révén. Amikor az állam hagyja, hogy a cégek kizsigereljék a lakosságot, amiből aztán ő maga szedi le a sajátos sarcait, akkor semmiféle védelemről nem beszélhetünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását