2022. október 2. - Petra

Ujhelyi: új nemzeti terv kell

A magyar kormánynak a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós alapok forrásainak lehívásához új nemzeti tervet kell az Európai Bizottság elé terjesztenie - jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.
2022. május 12. csütörtök 14:24 - HírExtra

Ujhelyi István kijelentette: az Európai Bizottság nem hagyta jóvá a Fidesz-kormány által korábban beadott tervezetet, az ugyanis sem tartalmában, sem pedig az érdemi és széles körű konzultációt nélkülöző elfogadásában nem felelt meg az elvárásoknak. Megjegyezte: a források befagyasztásához hozzájárultak az azóta is fennálló jogállami kifogások is.
    
A magyar kormánynak sürgősen változtatnia kell, egy új nemzeti tervet kell az Európai Bizottság elé terjesztenie - jelentette ki Ujhelyi, majd hozzátette: az eredeti dokumentumban szereplő vállalások helyett három ügynek kell kiemelt politikai figyelmet és támogatást kapnia az alapból.
    
Ezeket felsorolva javasolta, hogy Magyarország fordítson jelentős összeget a támogatásból az "örök rezsicsökkentés" megvalósítására az energiahatékonyság és a lakóingatlanok tömeges, célzott korszerűsítésével. A kormánynak szerinte rászorultsági alapon felvehető élelmiszerkuponokat kellene bevezetnie az alapvető élelmiszerek meghatározott körében. Javasolta továbbá, hogy a helyreállítási alap szabadon felhasználó összegeiből Magyarország azonnali fejlesztést hajtson végre az egészségügyben, elsősorban a humánerőforrás oldalán.
    
"Elvárom, hogy a kormány az új nemzeti tervet az önkormányzatokkal és szakmai szervezetekkel folytatott mély, érdemi egyeztetés eredményeként véglegesítse" - tette hozzá a szocialista képviselő.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását