2024. április 23. - Béla

Hátrálnak az oroszok

Kedden megígérte az orosz vezetés, hogy elkezdik leépíteni az orosz haderő jelenlétét Csernyihiv és Kijev körül. Péntek reggelre úgy tűnik, valóban elkezdtek kivonulni az orosz katonák az említett térségekből.
2022. április 1. péntek 08:07 - HírExtra

Ukrajna keleti részében továbbra is heves harcok dúlnak: Mariupol szinte teljesen orosz kézen van, illetve folyamatosan haladnak a bekerítő műveletek a Donbasz-térségben. 

Orosz és nyugati hírforrások szerint Ukrajna két alacsonyan repülő helikopterrel támadást intézett egy olajtároló ellen Belgorod térségében, Oroszország területén. A tároló megsemmisült, most hatalmas tűzzel ég.

Úgy tűnik, működőképes állapotban orosz kézre került egy ukrán Dozor-B 4x4-es páncélozott katonai jármű. A jármű viszonylag ritkának számít, hiszen egy magánvállalat fejlesztette saját büdzséből és tömeggyártására nem került sor.

Kivonulás

Úgy tűnik, az orosz haderő valóban elkezdett kivonulni Kijev térségéből. Folyamatosan érkeznek a felvételek arról, hogy az ukrán haderő visszaveszi azokat a településeket, melyeket az oroszok korábban elfoglaltak a térségben, most pedig elhagytak.

Fegyverek érkeznek

A szövetségesek megállapodtak abban, hogy nagy hatótávolságú tüzérségi és páncélozott járműveket szállítanak Ukrajnának a megszálló orosz erők elleni védekezés segítése érdekében - közölte a Ben Wallace, brit védelmi miniszter.

"Ukrajnának nagyobb hatótávolságú tüzérségre van szüksége, mert az orosz hadsereg mostanában beássa magát, és tüzérséggel lövi a városokat" - mondta a Sky Newsnak.

Forrás: portfolio.hu, Sky News, CNN
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását