2024. július 27. - Olga, Liliána

Hogyan válasszunk medencét?

A tavasz beköszöntével eljön a kertek időszaka. Egy kertet pedig mivel lehetne jobban feldobni, mint egy medencével. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Íme, néhány tipp.
2022. március 25. péntek 10:52 - HírExtra

A klímaváltozás egyre melegebb nyarakat hoz. Ezért ma már a kertek elengedhetetlen része a medence, ahol lehűsíthetjük magunkat a hosszú kánikulai napokon. Szerencsére számtalan méretű, formájú minőségű medence létezik ma már, így szinte csak a fantáziánk és persze lehetőségeink szabnak határt a választásban.

1.Föld alatt vagy föld felett?

Először el kell, döntsük földbe süllyesztett vagy a föld felett felállítható medencét szeretnénk. Az előbbi sokkal körülményesebb, hiszen komoly ásási munkálatokat igényel, és a behelyezése sem egyszerű feladat. A föld feletti felfújható vagy felállítható medencék akár fél óra alatt működésbe helyezhetők és jóval pénztárca kímélőbbek.

2. Kicsi vagy nagy?

Ahhoz, hogy eldöntsük, milyen medence lenne a legalkalmasabb a kertünkbe, kénytelenek vagyunk mérőszalaghoz nyúlni. A medencék többféle méretben is kaphatók, így ez az első dolog, amit tisztáznunk kell. Egy kisebb kertbe találhatunk, mondjuk 2,4 méter átmérőjűt, de a nagyobbakba akár négy és fél méter feletti hosszúságút is kaphatunk.  

3. Kör vagy négyszög?

A méret után a formát is el kell döntsük. A kör alakú medencék nem csak gyerekeknek valók, hiszen ezek közt is vannak nagyobb méretűek, de természetesen a komolyabb méretűek már négyszögletesek. Valójában a forma csupán annak a kérdése, hogy miként fér el a kertben és persze, hogy melyik tetszik nekünk jobban.

4. Fémváz vagy felfújható perem?

Alapvetően két típusú felszíni medence létezik: a felfújható peremű illetve a fémvázas. A felfújható előnye, hogy olcsóbb és hogy nagyon hamar felállítható. Ezt igazából bárki meg tudja oldani akár egyedül is , hiszen csak fel kell fújni. Ezek inkább gyerekmedencének használatosak. A fémvázas szerkezetű medencék – legyenek akár kör vagy akár négyszögletesek, - jóval stabilabbak, ellenállóbbak. A felállításukhoz azonban két-három fő szükséges. Nagy előnyük, hogy télre nem kell őket lebontani, nem véletlen hát, hogy az áruk kicsit magasabb.

5. Egyedül vagy segítséggel?

Ha biztosak szeretnénk lenni abban, hogy megfelelő módon állítjuk fel a medencét, olyan helyről rendeljünk, ahol ebben tudnak nekünk segíteni. Ez akkor különösen fontos szempont, ha a nagyobb méretű fémvázas mellett döntünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását