2024. április 29. - Péter

Vicces szögödiek

Melyik a legviccesebb magyar város és van-e humora a magyaroknak? Ennek járt utána a Reader,s Digest magazin és stílusosan április elseje előtt egy nappal tette közzé felmérése eredményét.
2008. március 31. hétfő 14:49 - Hírextra
A magazin munkatársaiból álló háromtagú csapat felkereste Magyarország hat legnagyobb városát és arra kérték az adott település járókelőit, meséljenek viccet, humoros történetet, grimaszoljanak vagy lejtsenek groteszk táncot.

Ha valaki kísérletet tett a csapat megnevettetésére, egy ponttal jutalmazták, a poén minőségét pedig 1-től 5-ig terjedő skálán értékelték. A tapasztalatok nemcsak mosolyogtatók voltak, de elgondolkodtatóak is - közölte az MTI-vel Zsámboki Péter, a lap főszerkesztője.

Bár a fővárosiak hajszolt emberek benyomását keltik, minden második megszólított hajlandó volt megnevettetni a kérdezőket.

Győr valamivel jobban teljesített, mint Budapest: a 30 megkérdezettből 16-an nevettették meg a felmérés készítőit. Az egyik megállított férfi szerint arrafelé a munkanélküliség szinte ismeretlen, emiatt aztán jó a hangulat.

Miskolcon nem nagyon vicceltek, bár a fiatalok arrafelé is szeretik a poénos sztorikat.
Debrecenben az embereknek alig több mint egyharmada poénkodott a felmérők kedvéért. Igaz, aki mégis kötélnek állt, az jól megnevettette őket.

Pécs még Debrecent is alul múlta: ott eggyel kevesebben - mindössze tízen - próbálkoztak nevettetéssel, és négy ponttal kevesebbet kaptak a felmérőktől.

De azért vannak kivételek: a pécsi származású Kamarás Iván színművészt is megkérdezte a Reader,s Digest munkatársa, aki szerint ő nem ismert tréfát diákként a mókamesterségben...
A szegediek többsége már attól jó kedvre derült, hogy elmondhatott egy humoros történetet. Összesen 18-an fakasztották kacajra a felmérőket és ezzel Szeged lett a nyerő.

A magazin idézi Lang Györgyi szegedi származású énekesnő véleményét, aki szerint rettentően sok híres és nem híres jópofa ember származik onnan és jókedvűek az emberek, talán mert többet süt a nap és ott a Tisza.

Ami az életkori megoszlást illeti, főként a 30 év alatti, illetve 60 év alatti korosztály próbálta a magazin munkatársait megnevettetni, a középkorúak humorérzékét "mintha kilúgozták volna."
A felmérésben Szeged, Győr, Budapest, Miskolc, Debrecen és Pécs lett a végső sorrend.
Készítettek nemzetközi felmérést is. Az országok szerinti lista a következőképpen alakult: Horvátország, Magyarország, Nagy-Britannia, Románia, Lengyelország és Finnország.

Abban tehát lehet némi igazság, hogy észak felé egyre komorabbak az emberek - állapítja meg a magazin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását