2024. április 19. - Emma

A sztrájkjog alapjog

A Facebookon számolt be róla a  Momentum józsefvárosi helyi szervezete, hogy a tanárokkal való szolidaritásból bátorító üzeneteket festettek a józsefvárosi iskolák elé. A helyi szervezet közleményét az alábbiakban olvashatják:
2022. január 28. péntek 13:13 - HírExtra

„Vállalhatatlan és gerinctelen húzás az Emberi Erőforrások Minisztériumától az az elvárás, hogy a tanárok a január 31-re meghirdetett sztrájk alatt is dolgozzanak. Gyakorlatilag azt követelik a kizsigerelt, túlterhelt, számtalanszor megalázott tanároktól, hogy sztrájk nélkül sztrájkoljanak.

A Momentum Mozgalom józsefvárosi aktivistái megelégelték, hogy az Orbán-rezsim sokadjára is beletörli a lábát azokba a tanárokba, akiket az egyik legmagasabb szintű megbecsülés övezne egy normális társadalomban. Ezért csütörtök este józsefvárosi iskolák elé olyan feliratokat fújtak fel, amik arra bátorítják a tanárokat, hogy álljanak ki magukért.

A sztrájkjog alapjog: ha a megalázott, kizsigerelt dolgozónak minden eszközét elveszik, a sztrájk marad az egyetlen eszköze jogai érvényesítésére. Ha a tanárok összefognak, kiállnak magukért és együtt erőt mutatnak, a rezsim meghátrál, mint mindig, amikor valódi erővel kerül szembe. Ezért arra biztatjuk a pedagógusokat, hogy fogjanak össze és álljanak ki magukért, hogy végre emberszámba vegye őket Orbán Viktor aktuális oktatáspolitikusnak nevezett bábja!”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását