2024. április 24. - György

"Orbán haza se jöjjön!"

Orbán ne menjen Moszkvába, ha pedig elmegy, akkor haza se jöjjön! - szólította fel a miniszterelnököt az ellenzéki szövetség vezetése.
2022. január 31. hétfő 08:22 - HírExtra

Az ellenzék közleménye: 

"A rendszerváltás óta eltelt három évtizedben soha nem érte még olyan támadás hazánk szuverenitását, mint a múlt héten: Vlagyimir Putyin orosz elnök arra szólította fel Magyarországot, hogy hagyja el a NATO-t. Az éppen Ukrajna megszállását fontolgató Oroszország arra kér minket, hogy áruljuk el szövetségeseinket, mondjunk le szuverenitásunkról, és tegyük hazánkat katonailag védtelenné. 

A képtelen felszólítást követően a hazánk szövetségeseivel szemben mindig oly’ hangos magyar miniszterelnök néma maradt. Nincs szuverenitásféltő szabadságharc és kardcsörtetés, csak egy repülőjegy Moszkvába. Nem véletlen, hogy mára az Európai Parlament, a V4-ek és a szövetségeseink is nyugtalanok a találkozó miatt, ebben a feszült helyzetben pedig árulás Moszkvába menni.

Az Egységben Magyarországért azt követeli Orbán Viktortól, hogy nyugtassa meg hazánk joggal zúgolódó szövetségeseit, mondja le moszkvai látogatását és tegye egyértelművé: “nem leszünk gyarmat”; Magyarország helye az Európai Unióban és a NATO-ban van! Az a miniszterelnök, aki ilyen helyzetben némán, csettintésre Moszkvába utazik, hogy a Kremlben a szőnyeg szélén toporogjon, elárulja Magyarország és Európa érdekeit is. 

Az Egységben Magyarországért azt követeli a miniszterelnöktől, hogy ne menjen Moszkvába, ha pedig elmegy, akkor haza se jöjjön!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását