2024. március 19. - József, Bánk

Jobbik: Mészáros megint kapott 100 milliárdot

Orbán a szakadékba kormányozza Magyarországot – most kell megállítani! - írja közleményében a Jobbik.
2022. január 20. csütörtök 09:12 - HírExtra

A Jobbik közleménye: 

Amíg e hét keddje az átlagembernek egy szürke hétköznap volt, Orbán strómanjának csak a napi rutin: Mészáros cégei megkapták a szokásos 100 milliárdos állami megbízásukat. Szerdára pedig kiderült: miközben Orbán a gyerekkori haverjából miden idők leggazdagabb magyar emberét csinálta, arról is gondoskodott, hogy Magyarországot az Unió második legszegényebb országává tegye.

Az orbáni gazdaságpolitika legfrissebb bizonyítványa brutálisan lesújtó: nemhogy nem működik, még fék sincs rajta, ami a szakadék szélén megállítaná. Az Eurostat számításai szerint bár a magyarok fogyasztása nem feltétlenül csökkent olyan mértékben, mint néhány fejlettebb országé, a kormánypropagandának mégsincs oka újabb dicshimnuszokat zengeni: a magyar családok a kevéske fizetésük nagy részét a nyugat-európai árszínvonalú élelmiszerekre költik. Egyéb kiadásokra a többségnek itt már nem futja, nincs miből spórolni, képtelenség már mit visszafogni.

12 év Orbán-kormányzás után eljutottunk oda, hogy egyetlen ország van már csak az Európai Unióban ahol rosszabbul élnek: Bulgáriában. A sikersztorinak beállított gazdaságpolitikai szélhámoskodás bizonyára azt sem teszi majd ki az ablakba, hogy még Romániában is jóval több kerül már a kosárba egy nagybevásárlás idején.

Ehhez képest a magyar állam magától nem sajnálja a pénzt: nemcsak a felsorolt országoknál, de még a szlováknál, sőt a lengyelnél is többe kerül. Önmagáért beszél, hogy a hírek szerint épp az állami költés felett őrködő, fideszes pártkatona számvevőszéki elnökből csinálják most a leggazdagabb tisztviselőt: Domokos László fizetése heteken belül 5,2 millió forintra nő. Ezzel még a gyenge forinton évek óta nyerészkedő Matolcsyt is lekörözi. Ezek a fizetések vajon arányban állnak-e a teljesítménnyel? Arányban vannak-e a magyar átlagbérrel?

A keresztényszociális Jobbik szerint Orbán gazdaság- és társadalompolitikája megbukott. Április 3-án egy újabb bizonyítványt kap erről. A nemzeti egységkormány pedig a jólét és a szabadság Magyarországát hozza el minden tisztességes embernek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását