2024. április 19. - Emma

Rengeteg árut adott el Kína a világnak

Az export vártnál nagyobb és az import vártnál alacsonyabb növekedése mellett rekordnagyságú külkereskedelmi többlet alakult ki decemberben Kína külkereskedelmi mérlegében.
2022. január 14. péntek 07:52 - HírExtra

Kína külkereskedelmi mérlegtöbblete nagy növekedéssel rekordot ért el decemberben: 94,46 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 75,80 milliárd dollárról, lényegesen meghaladva a 74,50 milliárd dolláros piaci várakozásokat. Novemberben 71,72 milliárd dollár volt Kína külkereskedelmi többlete.
    
Decemberben Kína exportja éves bázison 20,9 százalékkal nőtt 340,49 milliárd dollárra, nagyobb mértékben a 20 százalékos piaci várakozásoknál. Novemberben 22 százalékkal nőtt éves bázison az export. Decemberben már sorban a 22. hónapban ért el kétszámjegyű százalékos növekedést a kínai export.
    
Decemberben az import jóval kevésbé nőtt a piaci várakozásoknál: éves bázison 19,5 százalékkal 26,3 százalék helyett. Novemberben 31,7 százalékos volt az éves növekedés. A decemberi növekedés június óta a legalacsonyabb volt.
    
A teljes 2021-es külkereskedelmi többlet 676,4 milliárd dollár lett, valószínűleg a legmagasabb, amit valaha is bármely ország a történelem során elért. A 2020-as külkereskedelmi többlet 535,03 milliárd dollár volt.
    
Kína exportja tavaly 29,9 százalékkal nőtt 3,3 ezer milliárd dollárra. 2020-ban 3,6 százalékos volt a növekedés. Az éves import 30,1 százalékkal nőtt 2,7 ezer milliárd dollárra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását