2024. március 19. - József, Bánk

Naperőmű épül Biatorbágyon és Üllőn

A CTP naperőművek építésébe kezdett a teljes portfólióján, amelynek első ütemében 6 épületre történik telepítés, elsőként Biatorbágyon és Üllőn. 
2022. január 13. csütörtök 14:24 - HírExtra

 Az egyenként 500 kW teljesítményű telepek a tervek szerint 2022 első negyedévében kezdik meg működésüket, amelynek célja az energiaszállítás költségeinek csökkentése mellett, a bérlők zöld energia iránti igényeinek kielégítése. A projektet hazai kivitelező cégek végzik és a CTP saját beruházásaként - teljes mértékben saját forrásból - fejleszti.

A vállalat működésében kiemelkedően fontos a fenntarthatóság és a zöld megoldások minél átfogóbb alkalmazása. A teljes mértékben BREEAM-tanúsított portfólióval rendelkező vállalat korábban célul tűzte ki, hogy minden négyzetméternyi épületéhez egy négyzetméternyi erdőt birtokoljon, ezzel helyreállítva és megvédve az erdők természetes biodiverzitását, valamint napelemek telepítését a teljes portfólióra tekintve. Ennek szellemében kezdte meg a CTP az épületeire tervezett 6 naperőmű kivitelezését, amelyek egyenként 4-5000 négyzetméternyi területet foglalnak el és 500 kW teljesítményre lesznek képesek. 

„A CTP számára kiemelten fontos a fenntartható fejlesztés és működés. Hazai portfóliónkban többszázezer négyzetméter szabad tetőfelület van, így egyértelmű volt számunkra, hogy naperőművek telepítésére szeretnénk ezen felületeket felhasználni. Ez az első ilyen jellegű beruházásunk, célunk, hogy valamennyi épületünk tetőfelületét napelemek telepítésére hasznosítsuk, és csoportszinten megfelelő mértékű erdőterületet birtokoljunk célunk elérése érdekében. A zöld gondolkodás bérlőink számára is fontos, egyre inkább igénylik a fenn-tartható megoldások bevezetését, amelyek összhangban állnak vállalatunk stratégiai céljaival” – mondta Huszlicska Dávid, a CTP Magyarország country managere.

Forrás: Chapter4
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását