2023. március 27. - Hajnalka

Komplex víziturisztikai központ Balatonfüreden

A Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak Kenu Szövetség és Balatonfüred Önkormányzata közös beruházásban komplex vitorlás és kajak-kenu megállópontot hoznak létre Balatonfüreden.
2021. december 9. csütörtök 14:17 - HírExtra

A Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu melletti területen elhelyezkedő Balatonfüredi Megállópont célja, hogy a vízisportokat minden érdeklődő számára elérhetővé tegye, és népszerűsítse a balatoni vízitúrázást. 

A 2021. december 8-i ünnepélyes alapkőletételen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta: „Balatonfüred mindig is a sportért elkötelezett város volt, az új uszoda, a sportcsarnok kínálta lehetőségek a most lerakott alapkővel a jövőben egy olyan korszerű komplex víziturisztikai és szabadidő központtal bővülnek, amellyel nem csupán a város, de az egész Balaton és egész Magyarország gazdagodik. 

A magyar kormány elkötelezett a sport-infrastrukturális beruházások fejlesztése és bővítése mellett az egész országban és természetesen a Balaton térségében is, hiszen ez által a jövő generáció előtt olyan remek lehetőségek nyílnak, amivel mindinkább beépíthetik és életük szerves részévé tehetik a sportolás a testmozgás szeretetét. Egy ilyen sokrétű fejlesztés nem csak nagyban szélesíti a vitorlázás és kajak-kenu sport lehetőségeit, de nagyon komoly lehetőségeket rejt magában a turizmus szempontjából is.”

A komplex megállópont kikötője mintegy 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek biztosít helyet. A projektben kiemelt fontosságú a túravitorlázók fogadásának lehetősége, így számos „vendéghely” áll majd rendelkezésre a marinában. 

Holczhauser András, a Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ Nonprofit KFT. ügyvezetője szerint a központ létrehozása újabb fontos lépés a Balaton aktív turizmusának fejlesztésében. 

„2021-ben a vitorlás versenysport Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmével szintet lépett. A Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ projektjének elsődleges célja, hogy megismertesse, megszerettesse a vízisportokat azokkal, akik még nem próbálták, de szeretnék megtanulni, és a legkorszerűbb eszközökkel. Már a tervezéskor komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindenki számára elérhető objektumot hozzunk létre, a lehető legmagasabb színvonalon. A megállópont lehetőségeket adhat akár nemzetközi szabadidős események lebonyolítására is, a külföldi sportolók, vitorlázók, vendégek fogadására. A központban a Magyar Kajak-Kenu Szövetség legújabb megállópontja is helyet kap, és a kézzel hajtott vízisporteszközök használata mellett lehetőség nyílik majd a kisebb vitorláshajókkal való kihajózásra is.”

A GINOP 7.1.2-15-2016-00013 és GINOP-7.1.9-17-2018-00026 keretében mintegy 2,1 milliárd összegű támogatással megvalósuló Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ kiemelt megállópontja lesz a balatoni kajak-kenu túráknak is Balatonfüreden. Az ünnepélyes alapkőletételen Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója, dr. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője, dr. Kollár Lajos miniszteri tanácsadó BVSZK Nkft. ügyvezetője, dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere, Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke vett részt.

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását