2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jól halad Románia

A román statisztikai intézet enyhén felfelé módosította az idei első három negyedévre vonatkozó gazdasági növekedési adatot, amely így a naptárhatástól megtisztított érték szerint 6,9 százalék lett.
2021. december 7. kedd 14:08 - HírExtra

A november közepén közölt gyorsjelentés szerint a bővülés 6,8 százalék volt, most ezt módosították felfelé 0,1 százalékponttal. Ugyanakkor a nyers adatok szerint a január-szeptember közötti időszakban a román bruttó hazai termék (GDP) változatlanul 7,1 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához mérten.
    
A harmadik negyedévi éves növekedést is felfelé módosították, így július és szeptember között a GDP a nyers adatok szerint 7,4 százalékkal, a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint 8,1 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Novemberben a statisztikai intézet még 7,2 százalékos, illetve 8 százalékos növekedésről számolt be.
    
A harmadik negyedévben a GDP 0,4 százalékkal bővült az előző három hónaphoz képest, itt is 0,1 százalékponttal nagyobb volt a növekedés a novemberben közölt 0,3 százalékhoz mérten.
    
A román kormány az idén 7 százalékos gazdasági növekedésre számít. Tavaly egész évben a román GDP 3,9 százalékkal esett vissza a koronavírus-járvány hatásai miatt, az adat ugyanakkor felülmúlta a hatóságok és az elemzők várakozását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását