2024. március 19. - József, Bánk

Varázsolj ünnepi hangolatot csodálatos fényekkel

Az adventi időszakban igyekszünk lelkileg is, testileg is felkészülni a karácsony ünnepére. Készíthetünk adventi naptárat (nem csak gyerekek várják izgatottsággal a meglepetéseket), előkerülnek az adventi koszorúk, amiket hétről hétre meggyújtunk. A lelki ráhangolódást segíti, ha a környezetünket ünnepi díszbe öltöztetjük.
2021. november 22. hétfő 10:35 - HírExtra

A PLAZAWEB.HU az otthoni ünnepi dekorációra ad néhány ötletet, a fények varázsát helyezve előtérbe.

Girland kültérre, beltérre

Az amerikai filmekben mindig gyönyörűen fel vannak díszítve a házak fényfüzérekkel, girlandokkal, és az utóbbi években itthon is egyre inkább látni főleg fényfüzérekkel felaggatott házakat.

A girlandok műanyagból készülnek, viszonylag olcsó a beszerzésük, és több évig tudod a dekoráció alapanyagaként felhasználni. Kisebb gömbökkel, karácsonyt idéző figurákkal, masnival tudod színesíteni. Lépcsőkorlátra, ablakpárkányra is rögzítheted, hogy ha bármikor rájuk pillantasz, kellemes érzések járjanak át. De nem csak lakáson belül díszíthetsz, hanem a teraszon vagy az erkélyen is. A műanyagok jól bírják a kinti hőmérsékletet is, így vízálló szalaggal, tobozzal dekorálva a tiéd lehet a legszebb adventi erkély.

A fények szerepe

A téli ünnepkörben a világításnak, a fényeknek különleges szerepe van. Hogy ez vajon a korai sötétedés miatt alakult-e így, vagy a betlehemi csillag fényét szimbolizálja a sok izzósor, azt nem fogjuk tudni eldönteni. De az tény, hogy az ünnepi hangulatot a fények igazán meghitté varázsolják.

A PLAZAWEB.HU webshopjában a karácsonyi termékeknél biztonságos, hideg vagy meleg fényekkel világító füzérek között tudsz válogatni kültérre és beltérre.

Variációk izzósorra

A karácsonyfa elképzelhetetlen izzósor nélkül. Ezeket általában több méter hosszú kábellel gyártják, hogy a nagyobb méretű fákon is jól mutassanak. Az elmúlt években apró LED izzók adják a fényt, aminek az áramfogyasztása minimális, és hosszú élettartamot garantálnak. 

A Tündérfény nevű izzósornak a fénye legalább olyan szép, mint a neve. Igazából egy miniatűr világítósorról van szó. A LED égők mérete ebben az esetben rizsszem méretű, amik egy könnyű rézkábelen vannak elhelyezve. A fényeket tekintve van fehér színű, de kapható többszínű égőkkel is. A kábel valamivel rövidebb, mint a karácsonyfára tekerhető típus esetében, de annyira pont elég hosszú, hogy az ablakpárkányon, elválasztó szekrényen jól mutasson vagy egy üvegben összetekerve. Elemmel működik, így nem kell külön dugaljat keresned a működtetéséhez.

A fényhálóval nagyobb felületen tudsz ünnepi hangulatot varázsolni. Éppen ezért az ablakfelületre vagy a ház oldalára, erkélyre is függesztheted. Használata egyszerű, lényegében csak rá kell terítened arra a felületre, amit díszíteni szeretnél. Kültéren és beltéren is használhatod, a kültéri működtetéshez külön adapter található a tartozékok között.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását