2021. november 27. - Virgil

Így vert át sokakat a kőműves

Elvállalta és kifizettette a kőműves munkákat egy kecskeméti vállalkozó, de azokat sosem fejezte be, így közel 10.000.000 forintot csalt ki az emberektől. A megyeszékhely rendőrei elfogták és őrizetbe vették a csalót.
2021. november 18. csütörtök 08:28 - HírExtra

Lakásfelújítással bíztak meg egy kecskeméti céget 2019. tavaszán. Az ügyvezető és egyik alkalmazottja márciusban felmérte a munkát, és szerződést kötött az ingatlan tulajdonosával. A felek valamivel több mint két és fél millió forintban állapodtak meg, valamint abban, hogy a munkálatokat május végére befejezik. 

A felújítást el is kezdték a szakemberek, valamint apránként beszedtek több mint három millió forintot alapanyagra és munkadíjakra, ám a munkálatok félben maradtak. A megbízó kérte a vállalkozót, hogy fejezzék be a munkát, azonban azt a választ kapta, hogy a kapott pénzt másra költötték. A lakás tulajdonosa ezután ügyvédhez fordult, akinek a közreműködésével ismét megállapodást kötöttek a felek: a vállalkozó a munkát júliusig elejéig elvégzi, ellenkező esetben onnantól kezdve napi 30.000 forint kötbért kell megfizetnie, továbbá a félmillió forint többletköltséget vissza kell utalnia. A felújítás ezután sem folytatódott, így a megbízónak lassan biztossá vált, hogy átverték.

A rendőrségre másik három bejelentés is érkezett csalásról, amelyeknél az elkövetési módok közel egyformának bizonyultak. Kiderült, hogy az eseteknél a cég vezetője más-más néven mutatkozott be, de szinte minden alkalommal kifizettette a munkát, amit nem fejezett be. Az egyik alkalommal egy 65 éves asszonyt vert át. 

Az idős nő megbízta a háza felújításával, azonban azt félbe hagyta, mondván, hogy annyi mindent kéne még rajta csinálni, amiért érdemesebb eladni az ingatlant. A férfi árulni kezdte a házat az asszony tudta nélkül, ami 6,5 millió forintért elkelt. Ezután meggyőzte a nőt, hogy adja át neki ezt az összeget, majd egy másik településre költöztette egy gáz és villany nélküli házba, amit a kapott összeg töredékéért vásárolt. A férfi ígéretet tett, hogy a fentmaradó 4,6 millió forintból felújítja az omladozó ingatlant, ami azóta sem történt meg.  

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálta a bűncselekményeket, majd 2021. november 16-án őrizetbe vették az üzletszerű csalásokkal gyanúsítható 39 éves férfit. A Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásai gyanúsítottként hallgatták ki a helybélit és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását