2022. június 25. - Vilmos

A briteknél is kaphatnak 3. oltást a 40 év felettiek

Nagy-Britanniában a 40-49 év közötti korosztály is megkaphatja mostantól a koronavírus elleni oltás harmadik, hatáserősítő adagját - jelentette be hétfőn a brit kormány oltásügyi vegyesbizottsága (JCVI). A harmadik dózis alkalmazhatóságának eddigi alsó korhatára a brit szabályozás szerint 50 év volt.
2021. november 15. hétfő 14:01 - HírExtra

Wei Shen Lim professzor, a JCVI Covid-19-albizottságának elnöke a módosítást ismertető hétfői sajtótájékoztatón elmondta: Nagy-Britanniában eddig több mint 12 millióan kapták meg a harmadik oltási dózist, és a vizsgálatok egyértelművé tették, hogy a hatáserősítő adagok beadását célzó oltási kampány során semmiféle komoly kedvezőtlen egészségi hatás nem jelentkezett.
    
A hatásvizsgálatok ugyanakkor kimutatták, hogy a három oltási dózis együtt 93 százaléknál magasabb arányban akadályozza meg a Covid-19 betegség tüneteinek kialakulását koronavírus-fertőzés esetén - mondta Wei Shen Lim professzor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását