2024. május 17. - Paszkál

"Humorral, gúnnyal és passzív ellenállással kell összefogni a kormány ellen"

A kormány elleni összefogás szükségességét hangsúlyozta csütörtökön, a nemzeti ünnepen tartott megemlékezésen Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, ahol többen nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengettek.
2007. március 15. csütörtök 13:27 - Hírextra
Magyarországnak most rossz kormánya van, amely katasztrófába viszi az országot, ezért össze kell fogni ellene - jelentette ki a fideszes polgármester a cívisváros főterén rendezett március 15-i ünnepségen mondta. Az egybegyűlt mintegy kétezer fős hallgatósága előtt Kósa Lajos kijelentette: "ne hagyjuk magunkat megosztani, rázzuk fel az országot. Véleménye szerint ellent kell állni a kormány megosztó szándékának, de "nem erőszakkal, hanem humorral, gúnnyal, passzív ellenállással".

A fideszes politikus szerint "Magyarország öngyilkosságra készül", aminek alátámasztására a kórházak értelmetlen bezárásáról, az oktatásból történő pénzelvonásról, az Európában legnagyobb adóztatásról, a népességfogyásról beszélt. Úgy fogalmazott, hogy "a kormány elszabadult, ég a ház, tehát oltani kell".

"Jogunk és kötelességünk ellenállni, mert szabad a szólás, a sajtó, szabad gyülekezni, véleményt nyilvánítani. Most nem csak szabad, hanem kötelesség is" - mondta Kósa Lajos.

Kósa Lajos a Kossuth téren, 1500-2000 ember előtt kijelentette: "ez a kormány katasztrófába viszi az országot anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt... Ez nem a jobboldal és a baloldal hatalmáról szól, hanem arról, hogy olyan kormányunk van, amely ellen a márciusi ifjak is fellázadtak volna!" Kósa szerint összefogásra van szükség, ahol az embereknek joguk és kötelességük ellenállni és elmondani a véleményüket. "Az eltiport nemzet újjászületik, de az öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás" idézte Debrecenben vissza-visszatérően Kossuth Lajos szavait.

A szónok beszédében bírálta az iskolabezárásokat és a kormány adópolitikáját is. "Magyarország nem gazdag ország, de az európai országok közül a legjobban adóztatott! Nincs más olyan ország most Európában, ahol több adót szednek az emberektől, az egyébként szegényedő emberektől. A mai kormányzathoz képest a török szultán valóságos jótevője lehetett a nemzetnek, akkor, amikor a harács nevű török adót róluk neveztük el! - hangoztatta Kósa Lajos "

Debrecenben reggel az Országzászló ünnepélyes felvonásávával kezdődtek a megemlékezések. Délelőtt a Petőfi téren a költő szobránál, majd a központi megemlékezés helyszínén a Kossuth téren helyeztek el koszorút a város, a pártok és a civil szervezetek képviselői. Az MSZP, a Fiatal Baloldal és az SZDSZ képviselőit mindkét helyszínen bekiabálásokkal és szórványos füttyel fogadták. Kora délutánig rendbontás, különleges esemény nem történt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását