2021. október 16. - Gál

Ezek most a legnépszerűbb szabadidős sportok

Unatkozol? Hobbit keresel? A mozgás, sportolás mindig jó ötlet, főleg úgy, hogy rengeteg válfaja létezik a szabadidős tevékenységeknek. A koronavírus-járvány átírta a trendeket, népszerűek lettek azok az elfoglaltságok, amelyeket egyedül, esetleg kis létszámban is végezhet az ember. Mutatunk három remek ötletet a testmozgásra!
2021. szeptember 30. csütörtök 07:49 - HírExtra

Kerékpározás

A testünket egyik legkevésbé megterhelő sportolási lehetőség a kerékpározás – ennél már talán csak az úszás „könnyebb”. Igazán felemelő, kikapcsoló érzés felpattanni a biciklire, majd tekerni egy hatalmasat, ráadásul a lazább tempótól el sem fárad az ember. A biciklizéssel az az egyetlen baj, hogy eszközigényes sportág, azaz szükség van hozzá egy jó minőségű kerékpárra, valamint a KRESZ szabályai szerint a legtöbb helyen bukósisakra. 

Ha valaki komolyan veszi a mozgást, érdemes ezekből a felszerelésekből jó minőségű megoldásokat vásárolni, hisz ezek sokkal tovább bírják, így hiába kerülnek többe, ár-érték arányban jobban megéri a beszerzésük. Ilyen eszközöket lehet találni az Alza webáruházában.

Túrázás

Direkt nem klasszikus sportot választottunk a szabadidős tevékenységek közül – ezekben az esetekben a részvétel, nem pedig a győzelem a fontos. A túrázás a lehető legbiztonságosabb mozgásformák közé tartozik, hisz teljesen egyedül végezhető, az erdőt járva pedig lehet, hogy senki mással nem találkozik majd az ember. 

A biztonságra azért oda kell figyelni, így ha egyedül túrázol, mindenképpen mondd el egy ismerősödnek, hová mész, meddig leszel oda. Legyen feltöltve a telefonod, ha van térerő, ne ugorj bele semmilyen felesleges kockáztatásba. Rengeteg történetet hallani bajba esett magányos túrázókról – kerüld el, hogy a következő ilyen rólad szóljon.

Horgászat

Bizony, nem viccelünk: a horgászat is sport. Lehet, hogy nem hinnéd, de a legtöbb igazolt sportoló Magyarországon sporthorgász, hatalmas a népszerűsége ennek a természetben végezhető tevékenységnek. Nem klasszikus testedzés, de egy teljes napi horgászat bizony alaposan elfárasztja az embert, főleg akkor, ha méretes halakkal is meg kell küzdeni. Ilyenkor a fárasztás nem csak a halat, de a horgászt is kimeríti. Egyedül is végezhető, kikapcsolódást jelentő elfoglaltság, nem csoda, ha ekkora a népszerűsége.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását