2024. március 19. - József, Bánk

Íme egy ikonikus cipőkollekció

A Nike nevét már mindenki hallotta, és valószínűleg a legtöbbeknek a márka klasszikus kollekciója sem ismeretlen. A márka igazán ikonikus a hű vásárlók körében, hiszen egyes daraboknak a múltja egészen az 1985-ös évekig nyúlik vissza.
2021. szeptember 21. kedd 16:39 - HírExtra

De vajon mitől lettek ennyire népszerűek? Cikkünkben részletesebben bemutatjuk ezeket a cipőket.

A Nike Dunk sikerének titka

Még az 1980-as években történt meg, hogy a Nike egyik vezetője egyre jobban bizakodott abban, hogy végre sikerül egy új slágerterméket tervezni. Az újítások embere végül úgy döntött, hogy meghívja egyeztetésre Michael Jordan kosárlabdázót, akinek már a Jordan 1-es összeállítást is köszönhették. 

A Nike fejében megszületett az ötlet, hogy újabb és újabb kosárcipőket kell készíteni, amelyeket több színben és elérhető áron kínálnak majd eladásra. Így született meg a True to Sole Nike Dunk kollekciója, ami szinte azonnal hatalmas siker lett. Mindenki vásárolni akart saját magának egy egyedi piros sportcipőt, hiszen a tartóssága miatt sokat kibírt. 

Az új évezred változatai

A 2000-es időszakban azonban egyre többen kezdtek el deszkázni, így külön gördeszkásoknak is terveztek egyedi modelleket. Ennek köszönhetően számos sikeres sportoló kezdett el Dunk sportcipőket viselni. Ettől fogva pedig egyre több egyedi színállás érkezett, amit szinte megszámlálhatatlan kollaborációk követtek. A limitált darabok pedig a különlegességeket gyűjtők számára nyújtottak elégedettséget. A Low University Red például egy igazán feltűnő árnyalatban pompázó darab, ami kékben is kapható. Emellett megszületett a Black and White (mely a Panda névre is hallgat), illetve az egyedi Green Glow sportcipő is. 

Mi a helyzet a Low kollekcióval?

A Nike és Virgil Abloh márkája az Off-White a Nike Dunk Low sneakereiből egyszerre ötvenfélét gyártott le, amellyel hatalmasat emeltek a téten. A rengeteg színállás esetében néhánytól eltekintve a közös jellemző a szürke-fehér és krém felsőrész. A különbség szinte csak az anyaghasználatban van, ahol a színes “kábelek”, az egyéb tartozékok, illetve a talpon lévő, modell számát jelző táblák sokféle színei térnek el egymástól.

Ezeket a darabokat ugyanúgy beszerezheted a True to Sole webáruházából vagy a nemrég nyíló üzleteiből, mint a fentebb említett Dunk sneakereket. A webshop hazánk és a régió első limitált, különleges és márkás termékekkel foglalkozó online boltja, ahol streetwear ruházati termékeket és 100%-ban eredeti sportcipőket vásárolhatsz meg. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen kiegészítőt szeretnél, esetleg gondban vagy a méretekkel, akkor mindenképpen térj be az egyik budapesti boltjukba. Ezekben ugyanis a legtöbb sneakert fel tudod próbálni, illetve az éppen aktuálisan nem megvásárolható sportcipőket is elő tudod rendelni.

A partnerhálózat segítségével igyekeznek az egyedi kéréseket minél előbb teljesíteni. Nagy előnyük továbbá, hogy a márkás darabokból nemcsak Magyarországra, hanem Romániába és egyéb európai országba is szállítanak. Ha pedig a webshopból rendeltél, és nem vagy elégedett a mérettel, akkor a készlet erejéig méretcserére is lehetőséged van. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását