2024. április 20. - Tivadar

Tízezrek menekülnek az eső elől

Súlyos esőzések miatt tízezrek kényszerültek elhagyni lakhelyüket a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban - jelentette hétfőn a China News című kínai hírportál.
2021. augusztus 9. hétfő 13:34 - HírExtra

A péntektől vasárnapig tartó esőzések következtében a tartomány folyóinak vize az árvízveszélyt jelentő szint fölé emelkedett, több helyről földcsuszamlásokról érkeztek beszámolók. A hírportál által közzétett fényképeken elárasztott közutak, és a combközépig érő vízben az árral küzdő mentőcsapatok láthatók.
    
A helyi hatóságok közlése szerint az áradások a tartomány hat városában élő, mintegy 400 ezer embert érintettek, közülük 80 ezer embernek kellett elhagynia otthonát. A gazdasági kár jelentős.
    
A múlt hónapban a közép-kínai Honan tartományt sújtották súlyos esőzések. Az áradásokban több mint 300 ember veszítette életét. Az áradások a legtöbb áldozatot a tartomány székhelyén, Csengcsouban követelték, ahol július 20-án rekordmennyiségű eső esett, folyókká változtatva az utcákat, és elárasztva a város egyik metróvonalát.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását