2024. március 19. - József, Bánk

Sikerült megvédeni Salongát

Lekerült a veszélyben lévő világörökségi helyszínek listájáról a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Salonga Nemzeti Park a megóvására tett erőfeszítéseknek köszönhetően.
2021. július 20. kedd 15:42 - HírExtra

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezetének (UNESCO) jelenleg online ülésező világörökségi bizottsága hétfőn hozta meg döntését a Kongó-medencében fekvő területtel kapcsolatban - olvasható az UNESCO honlapján.
    
A bizottság üdvözölte, hogy a területet érintő olajkutatási engedélyeket érvénytelenítették, és a jövőben ezekre a régiókra vonatkozóan nem is fognak újabb engedélyeket értékesíteni. Emellett a park igazgatásában is jelentős változások történtek, különös tekintettel az orvvadászat elleni intézkedésekre.
    
A helyi vadvilág rendszeres monitorozása azt mutatja, hogy a bonobók populációi stabilak és az erdei elefántok populációja is lassú növekedésnek indult.
    
A Salonga Nemzeti Park 1984-ben került fel az UNESCO Világörökség Listájára és 1999-ben sorolták be a veszélyben lévő helyszínek közé. Ez a nemzeti park Afrika legnagyobb trópusi esőerdő borította természetvédelmi területe. Számos őshonos veszélyeztetett faj, köztük a bonobó, a kongói páva, az erdei elefánt és a páncélos krokodil élőhelye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását