2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bűzlik a kormány földvásárlási terve?

100 milliárd forintból hoz létre magántőkealapot a kormány. Az indoklás szerint termőföldet fognak belőle vásárolni. A történet messziről bűzlik és rengeteg kérdést vet fel - írja a HírExtrához eljuttatott közleményében a Jobbik.
2021. július 19. hétfő 09:56 - HírExtra

A Jobbik közleménye:

"A Jobbik az állami földprivatizáció ellen a kezdetektől küzdött. Élesen bíráltuk azt, amikor a Fidesz-kormány a korábbi ígéreteivel éppen ellenkezőt lépve, brutális ütemben adta el az egyik utolsó jelentős nemzeti vagyont. Mára kijelenthető, hogy a Jobbik félelmei teljes mértékben megalapozottak voltak, hiszen az állami földek legértékesebb és legnagyobb része a kormányközeli földesuraknál landolt.

Mindezek után – természetesen ismét közpénzből – földvásárlásba kezd a magyar állam?! Nem az olvasónál van a hiba, ha itt következetlenséget vél felfedezni. Az a kormány, ami az állami föld megvédésével kampányolt, elherdálta azt, majd gondol egyet és újra vásárol. Az előzményeket ismerve egészen nyilvánvaló az ok: az adófizetők pénzéből vásárolt földek ismét a fideszes elitnél fognak kikötni.

A mostani magántőkealap létrehozása jól illeszkedik a kormány által megkezdett lépéssorozatba, melyekben egyértelműen egy választási vereségre való felkészülés körvonalazódik.

A kormány a hátralévő hónapjaiban igyekszik a lehető legtöbb közpénzt és nemzeti vagyont átjátszani saját kézre. Így válik még fontosabbá a Jobbik által sokszor hangoztatott elszámoltatás szükségessége és az elherdált állami vagyon lehető legnagyobb arányú visszaszerzése.

A kormányváltást követően, a vidék pártjaként olyan magyar jövőért fogunk dolgozni, ahol a természeti erőforrások és a támogatások igazságos elosztása élhető és gyarapodó vidéket teremt. Egy olyan Magyarországot és benne egy olyan sikeres mezőgazdaságot építünk fel, ahol a kevesek kizsákmányoláson alapuló gazdagodása helyett, sikeres családi gazdaságok és az ő együttműködésük adja a vidék gerincét!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását