2024. március 19. - József, Bánk

Fülhallgatók vezeték nélkül - a zene szabadsága

Egyre gyakrabban látunk olyan füleseket, amelyek nemcsak apró méretüknek köszönhetően hozzák magukkal a szabadság érzését, hanem azáltal, hogy vezeték nélkül kapcsolódnak a zenét szolgáltató eszközhöz, valóban a szabad mozgás élményét képesek nyújtani számunkra.
2021. július 14. szerda 08:13 - HírExtra

Bluetooth fülhallgatók vs hagyományos vezetékes fülhallgatók

A Bluetooth csatlakozással vezeték nélkül kapcsolódhatunk az arra alkalmas eszközökhöz, de például ha nincs a számítógépünkön Bluetooth kapcsolat, egy egyszerű kis adapter könnyedén megoldja ezt a problémánkat is. Így aztán a vezeték nélküli fülhallgatók ugyanúgy csatlakoztathatók a számítógéphez is, mint a vezetékes fülhallgatók. A mobiloknál, tableteknél, laptopoknál pedig fel sem merül a kérdés, mert mindegyik rendelkezik ma már Bluetooth kapcsolattal. 

A vezeték nélküli fülhallgatók korlátlan szabadságot biztosítanak. Velük valóban bárhol, bármikor lehetséges a zenehallgatás. Akármilyen tevékenységet végzünk, sportolunk a szabadban, utazunk, főzünk vagy tanulunk éppen, akár egy nagycsaláddal vagy lakótársakkal teli szobában is megteremti számunkra a kis saját terünket, amely kizárja a külvilág hangjait, minket meg mindeközben a kedvenc előadóink művészetével szórakoztat.

Velük sosem fogunk bajlódni az összegubancolódott vezetékkel, de a notórius vezetéktekergetők sem fogják használhatatlanná tenni a fülesüket.

Ma már nem kell rossz hangzástól vagy akadozó lejátszástól tartanunk, a vezeték nélküli fülhallgatók tökéletes zenei élményt képesek nyújtani, és felveszik a versenyt hagyományos társaikkal szemben. Sőt, mivel mostanra már elfelejthetjük a hang akadozásából származó problémákat, ezért nem csak a zenét élvezhetjük a modern fülesünkkel, hanem filmet is nézhetünk vagy akár komoly számítógépes vagy akár PS vagy Xbox játékélményhez is kiváló társaink lehetnek.

A hagyományos fülhallgatók nagy előnye szokott lenni, hogy a külvilág egyáltalán nem zavarja a fülesből érkező élményt. Ma már a zajszűrő funkcióval is rendelkező Bluetooth fülhallgatók a környezet hangjait teljesen ki tudják zárni, így már semmi sem akadálya a tökéletes hangzásnak.

Vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók - a jövő zenéje

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egyre több mobiltelefonhoz nemhogy füles nem jár a gyári csomagban az új készülékekhez, de egyáltalán nincs is rajtuk fülhallgató csatlakozó sem, így nincs is hova bedugni a hagyományos füles változatokat. A vezeték elhagyásával számtalan problémát is messze magunk mögött hagyhatunk, mint a kibogózhatatlan csomókat, a zavaró vezetékeket, amelyek elakadnak a ruhában, táskában, mindenhol.

Mi lesz a töltéssel? Kérdezhetnéd, de már ez sem hibája az új vezeték nélküli füleseknek. Ugyan egyre apróbbak, de az akkumulátoruk egyre tovább és tovább bírja. Hihetetlen gyorsan újratölthetők, ráadásul töltőtokjuknak köszönhetően bárhol, a zsebedben is új erőre tudnak kapni. A legtöbb Bluetooth fülhallgató nem csak a hagyományos fülhallgatódat, de a headsetedet is kiváltja, hiszen mikrofonjával tökéletes akár telefonhívás lebonyolításához is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását