2024. március 29. - Auguszta

Tippek, hogyan válassz kozmetikai terméket

Márkás, természetes vagy költséghatékony? lllatos vagy semleges? A kozmetikai termékek kiválasztása során rengeteg kérdés felmerül. Mivel pedig a szépségipar egyre ontja ránk az újabbnál újabb hatóanyagokat, illatokat és technológiákat, a döntés évről évre nehezebb.
2021. június 24. csütörtök 08:08 - HírExtra

Vannak szerencsére olyan irányadó szempontok, melyeket bőrünk hosszantartó szépségének érdekében figyelembe kell venni. Cikkünkben ezekkel foglalkozunk. Ha velünk tartasz, biztosan könnyebben választod majd ki kozmetikai termékeidet a jövőben.

Vedd figyelembe az évszakot!

Bőrünk más típusú ápolásra vágyik télen, mint nyáron. Mivel a csípős hideg nagyon kiszárítja, a hideg évszakban zsírosabb, nehezebb krémeket érdemes használni. Tavasszal érdemes a bőrtisztítást, radírozást és peelinget gyakrabban beiktatni, valamint tápláló arcpakolásokat felvinni. Ahogy egyre jobb az idő, jöhetnek a könnyedebb, tavaszi és nyári hidratáló krémek.

Keresd a természetes termékeket!

Mielőtt a kosaradba tennéd az első árut a polcról, győződj meg az összetevőkről! Olvass utána, melyik kozmetikum mennyire természetes. A legjobb, ha a következő összetevőket nem látod a termék hátulján:

- mesterséges színezőanyag

- nem természetes illatanyag

- tartósítószer

- parabén

- ásványi olaj

- állati eredetű összetevők

Mivel mindennapi használatra vásárlod a bőrápolót, jobban jársz, ha a bőröd természetes mechanizmusait aktivizáló anyagot alkalmazol. A felesleges vegyszerek ugyanis megterhelik a bőrt és elősegítik az öregedést.

Kérd ki a kozmetikus tanácsát!

Keress egy olyan kozmetikust, akiben megbízol! Ha látod, hogy törődik a bőröddel és személyre szabottan választ számodra terméket, kikérheted a véleményét! A legjobb szalonokban ingyenes bőrápolási tanácsadást is nyújtanak, melynek során lehetőség van megbeszélni az otthon használt kozmetikumok minőségét és fajtáját.

Olvass véleményeket a kozmetikai termékekről!

Biztosra szeretnél menni? Mindenképpen nézz utána különféle vásárlói honlapokon az általad kinézett kozmetikai szereknek! Néhány negatív vélemény semmit nem jelent, viszont ha túlságosan lehúznak egy készítményt, inkább mást válassz!

Ügyelj a bőrtípusra!

Miután letetted voksodat egy bizonyos márka mellett, már csak a megfelelő termékcsalád kiválasztása van hátra. A következő tanácsokat fogadd meg!

- Száraz bőrre a legjobbak a lipidpótló szerek. De mindenképp a körülbelül 30% zsírtartalmak közül válasszunk!

- Normál bőrre vizes és zsíros alkotóelemeket is tartalmazó, krémesebb hidratáló tökéletes. Ezek nem okoznak eltömődött pólust és gyorsan beszívódnak.

- Aknés bőrre olyan készítményt vásároljunk, mely szabályozza a faggyútermelést!

- Különösen érzékeny bőrnél ügyeljünk, hogy a választott krém parabén- és illatanyagmentes.

Szerencsére a legtöbb minőségi termékcsalád minden bőrtípusra ajánl megoldást. Ilyen a Janssen termékek webáruháza is, mely bőrtípusok szerinti napi használatú, bőrfiatalító, valamint fényvédő krémeket is ajánl.

Összefoglalva: Számos kozmetikai szer érhető el a drogériák polcain, a gyógyszertárakban, és a webáruházakban is. Nem csoda, hogy sokan tanácstalanok, melyik márkát válasszák. Irányadó szempont a bőrtípus, az évszak, az összetevők listája, valamint kozmetikusunk tanácsa és más vásárlók véleménye is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását