2024. március 19. - József, Bánk

A fél ország külföldre menne

A nyáron utazni készülők 51 százaléka gondolkodik külföldi úton, ami meghaladja a tavaly nyár elején mért 44 százalékos arányt, ugyanakkor a magyarok többsége továbbra is óvatos, a válaszadók 63 százaléka legkorábban nyár végére tervez utazást - közölte a Netrisk.hu csütörtökön az MTI-vel, egy hatezres mintán végzett felmérése alapján.
2021. június 17. csütörtök 13:14 - HírExtra

Az online biztosításközvetítő jelezte: az egyes országok még az Európai Unión belül is igen eltérő beutazási szabályokat alkalmaznak, ez is az oka a nagyfokú bizonytalanságnak.
    
Azoknak, akik külföldi nyaralás terveznek, a fele a környező országokba utazna autóval. A gyorsan változó helyzethez való alkalmazkodást mutatja, hogy az összes válaszadó 51 százaléka mindenképpen saját szervezésben, egyénileg utazik.
    
A nyári utazások háromnegyede idén maximum egy hetet tesz majd ki, a válaszadók 43 százaléka éppen egyhetes, további 32 százaléka pedig néhány napos utazásra vállalkozik az idei szezonban.
    
Az utazásra készülők 81 százaléka az utasbiztosítás kiválasztásakor figyelembe veszi, hogy a biztosítás milyen jellegű és szintű Covid-19 fedezetet tartalmaz.
    
Az online biztosításközvetítő felidézte: a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) adatai szerint míg 2019-ben a hazai biztosítók utasbiztosítási díjbevétele elérte a 18 milliárd forintot, tavaly ez az érték alig került 6,4 milliárd forint fölé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását