2024. március 19. - József, Bánk

Párbeszéd: Szégyentelenül szórja az adófizetők pénzét az Orbán-kormány

A kormány garasoskodik, ha a válság miatt bajba kerületeknek támogatást kell adni, de tízmilliárdok folynak el az Orbán-kormány rossz döntései miatt - írja közleményében Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa.
2021. június 3. csütörtök 13:11 - HírExtra

Friss hír, hogy 25 milliárdos kártérítésre kötelezték Magyarországot, mert az Orbán-kormány kiszorította a Sodexót az étkezési utalványok piacáról. Ez már nem az első milliárdos kártérítés, amelyet megítélnek az ügy kapcsán.

Hasonlóan friss hír, hogy 42,7 milliárd forint veszteséget termelt a Mátrai Erőmű, amelyet az állam Mészáros Lőrinc érdekeltségétől vásárolt meg. Most már világosan látszik, miért is vásárolta meg az erőművet a magyar állam: a kormány nem szerette volna, ha ezt a veszteséget Mészáros Lőrincnek kellene viselnie. Méghozzá nem is kevés pénzért, 17,4 milliárdért vette meg az állam azt a céget, amelyből Mészárosék korábban fölvettek osztalékként az a céltartalékot, amelyet a korábbi tulajdonos a felelős bezárásra tett félre. Mészárosék 11,2 milliárd forint osztalékot vettek fel, majd 17,4 milliárdért eladták a céget. A veszteség azonban immár a mienk. Ebben a történetben is mindenki jól járt, kivéve a magyar adófizetőket.

Ilyen történetek nap mint nap esnek meg Orbán Viktor Magyarországán, évi sok százmilliárd forinttal rövidítik meg az adófizetőket. Ezekből az elherdált pénzekből lehetne európai színvonalú oktatást, egészségügyet is működtetni, tegyünk így végre a 2022-es kormányváltás után!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását