2021. június 22. - Paulina
Csak halvány remény van arra, hogy júniusra meglesz a közös uniós oltási igazolvány a kedd este befejeződött EU-csúcson elhangzottak alapján - mondta a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
2021. május 26. szerda 10:10 - HírExtra

Georg Spöttle hozzátette: azok az országok, amelyek rá vannak szorulva a turistákra - Spanyolország, Görögország, Olaszország és Görögország -, mindenkit beengednek majd és bármilyen oltást elfogadnak. Jelezte: Izrael és Görögország már tavaly megállapodott az oltások kölcsönös elfogadásáról.
    
Az elemző szerint a közelgő választások miatt a németek politikai kérdést csinálnak a klímaügyből. Azt akarják, hogy a lakosság fizesse meg a klímasemlegesség árát, ami egy átlagos négyfős magyar családnak évi 300 ezer forintba kerülne - tette hozzá.
    
Hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök jogosan vetette fel, hogy ne az átlagemberek fizessenek, miközben a nagyvállalatok üzletet csinálnak a károsanyaggal való üzletelésből. Németország 2030-tól már csak elektromos autókat szeretne forgalomba engedni, az áram jelentős részét viszont a lengyelektől vásárolják, ahol jelenleg is szénerőművek működnek - jegyezte meg a szakértő.
    
Kitért arra: az EU-csúcson téma volt a fehérorosz gépeltérítés is, amely Raman Prataszevicsnek, a fehérorosz kormány által szélsőségesnek nyilvánított NEXTA Telegram-csatorna volt főszerkesztőjének letartóztatását célozta. A német sajtó a szankciókkal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy nem lehet teljesen elzárni Fehéroroszországot, és diplomáciai megoldások kellenek a további szankciók helyett - mondta Georg Spöttle.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását