2021. június 15. - Jolán, Vid

Magyarok nyitják az osztrák bulit

Május 20-án a Recirquel legújabb, Solus Amor című produkciójával nyit újra az osztrák Festspielhaus St. Pölten.
2021. május 14. péntek 14:44 - HírExtra

A kortárs előadóművészet egyik kiemelkedő európai játszóhelye több mint fél év után nyit újra a magyar produkcióval - közölte a társulat az MTI-vel.
    
Mint írják, a kortárs táncot a cirkuszművészettel egyesítő Vági Bence rendezte előadás - amelyet most első alkalommal láthat a nemzetközi közönség - a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szól.
    
Tavaly ősszel a Müpa Fesztivál Színházában debütált Magyarországon a Recirquel Solus Amor című produkciója. Most újra színpadra állítják az előadást, amelyet tavaly mindössze néhány alkalommal láthatott a magyar közönség.
    
Az évi 70 ezer nézőt vendégül látó Festspielhaus St. Pölten évadonként több mint 70 produkciót mutat be a kortárs balettől a nemzetközi alkotásokon és klasszikus koncerteken át a dzsesszig - áll a közleményben.
    
Mint kiemelik, a tavaszi lezárások alatt már megjelent a színház online repertoárjában a társulat Non Solus című produkciója, amelyet márciusban vetített a Festspielhaus, majd tízezres megtekintéssel nézői csúcsot döntött a közvetítések között.
    
A Solus Amor című előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. A darab nem egy történetet mond el, hanem azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. "A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt" - áll az előadás ismertetőjében.
    
Mint írják, az elmélyülés és az ámulatba ejtés kettősségét a darabhoz komponált zene, a különleges díszlet és a speciális technika is segíti. A légiesség érzését a díszleten túl a különféle cirkuszi levegőzsáner-számok - gurtni, lebegő kínai rúd, magas drót - teszik teljessé. "A produkcióban speciális reptető-technikának köszönhetően a néző úgy érezheti: repülni olyan könnyű, mint amikor álmodik róla" - fogalmaznak a közleményben.
    
Az előadásban egy mitikus medvebáb is megjelenik. A neves dél-afrikai bábtervező Janni Younge által készített báb a valódit tökéletesen imitáló mozgásait táncosok irányítják. A produkcióban meghatározó szerepet játszik a zene, amely Szirtes Edina Mókus zeneszerző és Terjék Gábor sound designer munkája.
    
A Solus Amor Magyarországon is újra látható lesz. A Recirquel művészeivel a közönség először június 4-én a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban találkozhat, ahol a társulat a My Land című produkcióját mutatja be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását