2024. március 19. - József, Bánk

Hajtípusok kezelésének lehetőségei

A hajtípusok kezelése nem egyszerű, hiszen a száraz, illetve a zsíros fejbőr esetén is más-más készítményekre van szükség. Az ápolás végezhető Kérastase, Redken, Olaplex termékek webáruházából is beszerezhető kellékekkel egyaránt. De vajon, hogyan érdemes nekiállni a mindennapos tisztításnak? Ebből a cikkből minden kiderül!
2021. április 29. csütörtök 17:50 - HírExtra

A haj mindennapos ápolása

A hajtípusok kezelése végezhető Kérastase, Redken, Olaplex termékek webáruházából is beszerezhető készítménnyel egyaránt. A száraz típus mellett létezik gyorsan zsírosodó és komplikált haj egyaránt. De vajon, hogyan érdemes ezeket kezelni?

Száraz haj

A száraz haj sok esetben kezelhető nagyon nehezen, hiszen ebben az esetben csak a rendszeres ápolás és a sok nedvesség segíthet kordában tartani a koronát. Ilyenkor a fejbőr faggyúmirigyei túl kevés zsírt termelnek, ezáltal azt nincs ellátva megfelelő mennyiségű tápanyaggal. Hiányzik az a védőréteg, amely rugalmasságot ad a haj számára, ezért van az, hogy minden második, esetleg harmadik nap meg kellene mosni. Ettől függetlenül azonban az javallott, hogy azt maximum hetente kétszer tisztítsuk meg kiváló minőségű termékek használatával. Semmi esetre sem csavarjuk ki a hajat, de ne is töröljük azt szárazra. Ez ugyanis könnyedén tovább károsíthatja a hajszálakat.

Zsíros haj

A zsíros haj tekinthető betegségnek, esetleg kozmetikai problémának egyaránt, azonban minden esetben idegesítő és megszabadulni sem egyszerű tőle. Általában nehezen kezelhetőek, sokszor a minőségi készítmények sem hoznak eredményt. Fontos tudni azonban, hogy a zsírosodás egy természetes folyamat, amikor a bőr túl sok faggyút termel. Ez persze jót tesz a hajnak, hiszen simává és egészségessé teszik a szálakat, amely védi a koronát a kiszáradástól. 

Ennél a típusnál ajánlatos gyógyszertári készítményeket is alkalmazni, és többet mosni a hajat. Segíthet a tengeri hínár, a csalán, a kamilla, illetve a zsurló is. Fontos, hogy semmi esetben se használjunk proteineket, esetleg lipidpótló anyagokat tartalmazó készítményeket, ezek csak elnehezítik a hajat. 

Sokat segíthet a reggeli tisztítás, a faggyúk ugyanis inkább éjszaka aktívabbak. Nem szabad továbbá meleg vizes mosást alkalmazni, illetve a balzsam sem túl előnyös, hiszen ennek a típusnak nincs szüksége annyi kondicionálásra. 

Normál haj

A normál típusról a legkönnyebb beszélni, hiszen ebben az esetben a faggyúmirigyek éppel elegendő faggyút termelnek, hogy a szálak épségben maradhassanak. A külső réteg nem sérül, a fejbőr nem zsírosodik, a nedvességtartalma épp megfelelő, korpásodás pedig szinte nincs is. Ápolni a legáltalánosabb készítményekkel is megvalósítható. 

A hajtípusok között szerepel a normál, a zsírosodó és a száraz korona egyaránt. Ezek kezelése mindig különbözik egymástól, hiszen az ápolás során nem ugyanolyan készítményekre van szükség. A mindennapos kezelés azonban végezhető Kérastase, Redken, Olaplex termékek webáruházából is beszerezhető darabokkal egyaránt. Ezek mind minőségi és ismert márka változatai, amelyek segítenek a haj épségben tartásában.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását