2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nagy várakozások Németországban

Tíz éve a legmagasabb értékre emelkedett márciusban az ifo gazdaságkutató intézetnek a német feldolgozóipar exportvárakozásait számszerűsítő indexe.
2021. március 29. hétfő 11:06 - HírExtra

A feldolgozóipari vállalatok exportkilátásait tükröző index az ifo felmérésében az előző havihoz képest 11,9 ponttal 24,9 pontra emelkedett márciusban. Legutóbb ennél magasabban 2011 januárjában állt a mutató értéke.
    
Egy évvel ezelőtt, tavaly márciusban mínusz 16,7 ponton állt a mutató, majd áprilisban történelmi mélypontjára, mínusz 48,3 pontra zuhant a járványvédelmi korlátozások miatt. A pénzügyi válság idején 2009 márciusában mínusz 34,1 pontra csökkent a mutató értéke. Tavaly, az év végén novemberben a korlátozások második hulláma miatt ismét kissé negatív tartományba tért vissza a mutató értéke mínusz 0,7 ponton. Azóta a feldolgozóipari exportvárakozások hónapról hónapra nagy léptékben javulnak.
    
A feldolgozóipar szinte minden ágazatában javultak az exportkilátások, elsősorban a lendületes ázsiai konjunktúrának és az Egyesült Államok gazdasági fellendülésének köszönhetően, de már az euróövezetben is érezhetőek a kereslet növekedésének jelei - állapítja meg az ifo felmérése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását