2024. április 19. - Emma

A Covid miatt növekszik az egyházak és a szeretetszolgálatok szerepe

Izraeli szeretetszolgálat szervezett gyűjtést Borsod megyében a nehéz sorsú roma gyerekek számára.
2021. március 7. vasárnap 12:31 - HírExtra

Napjainkban egyre jelentősége van a könyörületességnek és az adakozásnak. Ezért is hirdeti weboldalán a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat: „A cedek jelentése «igazság». Az igazság nem az egyetlen, hanem a legmagasabb rendű tulajdonság, amelyet Isten az embertől kíván. «Cselekedjél igazságosan és szeresd a könyörületet» (Michá 6:8.); így foglalja össze a próféta emberi kötelességeinket embertársainkkal szemben.”

Nagy szükség van erre a könyörületességre a mai világban. Minél tovább tart a világjárvány, annál több lesz a rászoruló. Ezért nagyon fontos, hogy az egyházak és a szeretetszolgálatok összefogjanak.

Jó példája volt ennek, amikor a napokban a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat gyűjtést szervezett egy olyan Borsod megyei pék számára, aki nehéz sorban élő roma gyermekeknek tanítja a sütés és cukrászkodás fortélyait, hogy aztán ki tudjanak törni a szegénységből.

Galamb Alex cukrász a munkája mellett teszi mindezt, és mivel aktív a közösségi médián, egyre többen fedezik fel, és egyre többeknek jelent inspirációt, mutat jó példát. Ezért is döntött úgy a CEDEK, hogy támogatja Alexet, a Szcientológia önkéntes lelkészek pedig ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak. Kiderítették, mire van szüksége Alexnek ahhoz, hogy egyre növekvő számú kis tanítványait finomságok elkészítésére oktassa, majd be is szerezték a több, mint 300 kiló tartós élelmiszert: lisztet, cukrot, lekvárt, egyebeket.

A szeretetszolgálat pedig gyermekruhákat, illetve további sütnivalót, és fertőtlenítőt adott át adományként. A gyermekek csokoládét is kaptak ajándékba, aminek természetesen nagyon örültek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását