2021. április 11. - Leó, Szaniszló

Kína nyit Biden felé

Kína kész bővíteni gazdasági-kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal – közölte Vang Ven-tao kereskedelmi miniszter szerdán Pekingben.
2021. február 25. csütörtök 09:16 - HírExtra

„Előre nézünk, szeretnénk az együttműködésre összpontosítani amerikai kollégáinkkal, és kezelni nézeteltéréseinket” – üzente a miniszter Joe Biden elnök új amerikai adminisztrációjának.

A békés kapcsolatépítésre irányuló kínai törekvés különösen fontos abban a nemzetközi helyzetben, amelyre az jellemző, hogy az Egyesült Államok hadihajókat vonultatott fel a Dél-Kínai-tengeren, katonai nyomást gyakorol és szankciókat foganatosít Kínával szemben, a demokrácia export jegyében pedig beavatkozik a kínai belügyekbe. A higgadt kínai magatartás arra utal, hogy Peking tudatában van erejének és erkölcsi fölényének az amerikai vezetés fenyegetőzéseivel szemben, és jelezni akarja, miben látja a közös jövőt – értékelte a Magyar Békekör

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását