2021. február 26. - Edina

Ennyi Mercit adtak el

Tavaly ismét elérte a 2019-es rekorderedményt a Mercedes-Benz Hungária Kft., 4500 forgalomba helyezett személyautóval  - közölte a cég kedden az MTI-vel a 2020-as autóeladási adatok alapján.
2021. február 2. kedd 13:07 - HírExtra

A Datahouse hivatalos adatai alapján 4501 Mercedes-Benz személyautót helyeztek forgalomba 2020-ban Magyarországon, ezzel pedig a márka ötödik alkalommal érte el az első helyet a prémium autómárkák értékesítési rangsorában.       

Azt írták, csaknem ötszörösére nőtt a Mercedes-Benz Hungária teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautó-eladásainak száma, és taroltak a városi terepjárók, hiszen az eladások közel fele ebből a kategóriából került ki. Mintegy ezer darabot regisztráltak tavaly a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban készülő A-osztály, valamint CLA és CLA Shooting Brake modellekből, ezzel a 2020-as Mercedes-Benz személyautó-eladások csaknem negyedét tették ki az itthon készülő modellek.     

A Mercedes-Benz Hungária Kereskedelmi Kft. értékesítéseinek nettó árbevétele 2019-ben több mint 113 milliárd forint, 2018-ban pedig több mint 108 milliárd forint volt. Ennek jelentős része, mintegy 98 százaléka mindkét évben a belföldi értékesítésből származott. Adózott eredménye 1,5 milliárd forintról egy év alatt 2019-ben 200 millió forint veszteségre csökkent a nyilvános cégadatok szerint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását