2021. március 4. - Kázmér
A capitoliumi ostrom miatt az amerikai biztonsági szervek úgynevezett túlbiztosítással készülnek a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-ai beiktatására - mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2021. január 18. hétfő 10:01 - HírExtra

Soha nem látott biztonsági intézkedésekkel készülnek az Egyesült Államok hatóságai, a szokásos rendőrségi és titkosszolgálati erők mellett a nemzeti gárda 21 ezer tagját is Washingtonba vezényelték - hangzott el a műsorban.
    
Horváth József emlékeztetett: több tucat tagállamban mozgósították a Nemzeti Gárdát, mert egyes nagy városokban erőszakos megmozdulásokra számítanak. A tanácsadó ugyanakkor csak kis esélyt lát egy radikális tüntetéssorozat kialakulására. A demokraták békés hatalomátvételre készülnek, de ha mégis lesznek tüntetések, azok mindkét politikai oldalnak negatív hozadékkal járnának, és tovább rombolnák az Egyesült Államok külföldi megítélését - tette hozzá.
    
Az elnöki beiktatásoknál korábban a nem látható biztonsági intézkedések voltak túlsúlyban, de a Capitolium ostromával új jelenség ütötte fel a fejét, amely miatt a biztonsági szervek egy jól látható védelmet is szükségesnek éreznek - közölte.
    
A több tízezres katonai erő üzenet mindenki számára, hogy ne próbálja rendbontással kifejezni ellenérzését vagy akár támogatását az új elnökkel kapcsolatban - mondta Horváth József.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását