2024. május 5. - Györgyi

Ínyenc boltok

Ma már olyan élelmiszerüzletek is léteznek Magyarországon, amelyek tulajdonosai saját maguk választják ki - mondjuk egy kis toszkán faluban - azokat a kis tételben, házilag készített fogásokat, amelyeket aztán csak náluk lehet kapni, a tehetősebb ínyencek
2007. szeptember 4. kedd 10:29 - Hírextra
Az olasz konyha egyszerű alapételei, illetve azok nyersanyagai minden magyar hipermarket és átlag élelmiszerbolt polcain megtalálhatók, de aki különlegesre vágyik, az sem marad éhes.

Olívás finomságok, érlelt sonkák, kézzel gyúrt tésztafélék, pulyka, ló- vaddisznópástétomok - az olasz konyha autentikus, régiós változatai is megtalálhatók az egyik exkluzív csemegeboltban.

Ilyen például a vargányás bélszín is, amelyet vargányagombás pácban érlelnek hetekig, és azután tesznek be egy konzervdobozba, hogy kibírja az utat Budapestig.

Újdonság a vadhúsból, közte fácánból készített termékcsalád, amelyet egy Crespina nevű faluból importálnak.

A tésztákat meg egy Lari nevű aprócska toszkán falu családi műhelyében szerzik be. Itt adalék-, tartósító- és festékmentes árura bukkantak, amelyből paradicsomszósszal és friss bazsalikommal is pazar lakomát lehet rittyenteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását