2024. március 19. - József, Bánk

Univerzális és különleges tablettokok

Bár mobiltelefontokból szinte elképesztő a választék, sok gyártó gondol a tablettulajdonosokra is, és a kisebb kínálat ellenére nagyon sokféle univerzális és különleges táblagéptartót lehet találni. A kiválasztáshoz adunk néhány tippet és mutatunk ötletes és egyedi tablettokmodelleket.
2020. november 19. csütörtök 07:40 - HírExtra

Hogyan válasszunk tablettokot?

A tablettoknak, hasonlóan a telefontokhoz, elsődleges feladata a készülék védelme. A kereskedelemben a legelterjedtebbek az univerzális tablettokok, amelyeknél méret alapján kell választanunk. Az univerzális tokonál általában egy intervallumot adnak meg, hogy hány inchtől hány inchig terjedő méretű tabletet lehet beletenni. A tablet sarkainak rögzítését általában úgy oldják meg az univerzális tokoknál, hogy minimális mértékben állítható legyen. A sarkok védelme nagyon fontos, a telefontokokkal ellentétben a sarokvédő rendszerint valamivel beljebb van, mint a tok élei, így leejtés esetén a sarok nem kap közvetlen ütést. A leguniverzálisabb tokok, amelyek valamely textilanyagból készülnek, cipzárosak, nem biztosítanak magas szintű védelmet.

A választás megkönnyítése érdekében sok webshopban kategorizálják az elérhető tokokat:

- üzleti
- művészi
- kültéri
- iskolai
- férfi
- női
- gyerek

Univerzális tok vásárlásánál érdemes megnézni a tablet gombjainak elhelyezkedését, mert némely modellnél a sarokrögzítők pont rálógnak a vezérlőgombokra. Ügyeljünk arra is oda, hogy a tabletünk méreténél ne legyen sokkal magasabb a tok felső mérethatára, mert akkor a táblagépünk lötyögni, csúszkálni fog a tokban, és az csökkenti a védelmet.

A stíluson túlmenően azt is érdemes eldönteni, milyen anyagból legyen a tablettok. Érdekes módon a tableteknél nem annyira elterjedt a szilikontok, mint a telefonoknál. A legtöbb bőr vagy műbőr, esetleg textillel bevont műanyag. 

Az anyag kiválasztása után nézzük meg, hogy milyen modellt szeretnénk, könyvszerűen nyitható, egy- vagy többféleképpen felállítható, hagyományos vagy egyéb funkciókkal kiegészített változatot. Ezután válasszunk színt, mivel fordítva nem biztos, hogy az adott modell van az általunk preferált árnyalatban.

A Phonelinestore kínálatában biztosan találsz megfelelőt.

Különleges tablettokok

Telefontokban is létezik olyan, amelyet hajtogatással rögtönzött állvánnyá lehet alakítani. Nos, a tableteknél ez szinte alapfunkció, a modellek nagy része rendelkezik ezzel a képességgel, sőt van olyan, amely többféleképpen is felállítható.

A másik különleges, de nagyon elterjedt tablettokfajta az, amelyikben van egy beépített billentyűzet. Ennek az az előnye, hogy ilyenkor a tabletet képernyőként tudjuk használni, és kényelmesen gépelhetünk egy normál billentyűzethez hasonlóan. A különbség mindössze annyi, hogy a tabletbillentyűzet általában kisebb.

A különlegességek között találhatunk még kézbeakasztós, vállra akasztható, sőt újabban antibakteriális modelleket is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását