2024. március 19. - József, Bánk

Immunrendszer-erősítés ősszel

Az őszi lehűlt, nyirkos, szeles időjárás nagyon kedvez a megbetegedéseknek, nem beszélve arról, hogy ilyenkor egyre több időt töltünk zárt térben, ahol a fertőzések is könnyen gazdát cserélnek. Ezért a legjobb, amit tehetünk, ha megerősítjük az immunrendszerünket, hátha sikerül megelőzni az őszi náthát, vagy ha mégis elkapjuk, könnyebben küzdje le a szervezetünk. De mit tehetünk az immunrendszer erősítése érdekében?
2020. november 19. csütörtök 14:55 - HírExtra

A helyes táplálkozás és a vitaminok 

A nyáron bevitt vitaminok fokozatosan ürülnek a szervezetünkből, így nem meglepő, hogy közeledve a télhez, egyre fogékonyabbá válunk a megfázásos megbetegedésekre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy figyeljünk a folyamatos és megfelelő vitaminbevitelre, ezen belül is a C-, az E-, az A-, valamint a B-vitaminok bevitelére, hiszen ezek fokozzák leginkább a szervezet ellenállóképességét. 

Magas C-vitamin tartalma van például a narancsnak, a paprikának, a brokkolinak és a kelbimbónak is, azonban ha valamelyiket nyersen nem tudjuk fogyasztani, akkor főzés helyett a párolást részesítsük előnyben, ugyanis így érhető el a legkevesebb C-vitamin veszteség. 

A spenót igazi jolly joker, hiszen C-, A- és E-vitaminban egyaránt gazdag. Emellett E-vitamin található még a dióban és a brokkoliban is. 

A-vitaminban gazdag a répa, a paprika és a sütőtök is, a B-vitamin pedig többek közt a gabonákban, az olajos magvakban, a hüvelyesekben és az avokádóban szintén található. 

Azonban ahhoz, hogy a bélrendszerünk fel tudja szívni a szükséges vitaminokat a megfelelő mennyiségben, és hasznosítani tudja a különféle ásványi anyagokat, ügyelnünk kell a bélflóránk megóvására. Ennek érdekében a legjobb, amit tehetünk, ha naponta eszünk rostban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, vagyis odafigyelünk a helyes táplálkozásra. 

A vérkeringés és az immunrendszer kapcsolata

Az immunrendszer erősítésében nagy szerepe van a vér- és a nyirokkeringés élénkítésének, ugyanis ezek megfelelő működése hozzájárul a védekezőképesség megőrzéséhez. 

A keringés élénkítésére több módszer létezik, de leggyakrabban a keringést serkentő sportokat ajánlják, mint például a gyaloglás, az úszás vagy a biciklizés. 

Ugyanakkor ma már azt is tudjuk, hogy a keringés serkentésének egyik legjobb módszere a talpreflexológia, melynek hatásra felgyorsul a vér- és a nyirokkeringés, valamint az anyagcsere is, ezáltal pedig javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, aminek nagy szerepe van az immunrendszer erősödésében. 

Valamint a BEMER-terápia szintén hatékonyan alkalmazható a keringés serkentésére, hiszen ez a vér mikrokeringésére van hatással, vagyis a hajszálereken keresztül táplálja a sejteket és távolítja el a salakanyagot. 

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy szeretne részt venni egy talpreflexológia kezelésen vagy BEMER-terápián, vegye fel a kapcsolatot a Rofé Naturale Egészségközponttal, és egyeztessen időpontot valamelyik kezelésre!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását