2024. március 29. - Auguszta

A cselgáncs is leáll

A tervekkel ellentétben csak jövőre folytatódik a cselgáncsozók számára az olimpiai kvalifikációban meghatározó World Tour versenysorozat.
2020. november 12. csütörtök 13:13 - HírExtra

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (IJF) végrehajtó bizottsága szerdán döntött úgy, hogy ebben az évben már nem folytatódnak az IJF égisze alatt zajló viadalok.
    
A sportág legrangosabb eseményeit tömörítő World Tour a koronavírus-járvány márciusi kirobbanása után, októberben a budapesti Grand Slammel sikeresen folytatódott, és az IJF irányítói reménykedtek benne, hogy még ebben az évben sor kerülhet egy másik eseményre, a zágrábi Grad Prix-viadalra.
    
"Ez egy nagyon nehéz döntés volt, különösen egy ilyen sikeres és örömteli esemény után, mint amilyen néhány hete a Grand Slam Hungary volt" - áll Marius Vizer IJF-elnök üzenetében. "Sajnos a világ legtöbb országában keményen küzdenek azért, hogy megakadályozzák a járvány továbbterjedését, és a dzsúdós család biztonsága az első. Ismét ellenállónak kell lennünk, tiszteletben kell tartanunk a kormányok erőfeszítéseit a föld lakói biztonságának megőrzése érdekében. Az IJF csapata most a katari Mesterek Tornájának a megszervezésére fog összpontosítani, reméljük, hogy Dohában 2021 januárjában képesek leszünk összehozni a nemzetközi dzsúdóközösséget, és a világ legjobb sportolói ismét az olimpiai kvalifikációért versenyeznek majd" - tette hozzá.
    
A cselgáncsos olimpiai kvalifikáció az európai szövetség (EJU) által szervezett Európa-bajnoksággal folytatódik, amelyre Prágában kerül sor jövő csütörtöktől szombatig.
    
Október 23. és 25. között 61 ország 409 versenyzője lépett tatamira a Papp László Sportarénában rendezett Grand Slamen, amely nézők nélkül, buborékban zajlott.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását