2021. április 17. - Rudolf

Kanada vinné a téli olimpiát

Vancouver fontolgatja, hogy pályázatot nyújt be a 2030-as téli olimpia házigazda tisztére.
2020. november 3. kedd 16:13 - HírExtra

A szándék megerősítéséről már szerdán dönthetnek, amikor a városi tanács megtárgyalja a vonatkozó előterjesztést - írta az insidethegames.biz. A portál beszámolója szerint  az ötkarikás tervekről áprilisban már vitáztak, de a jelentkezés ügyében nem határoztak a koronavírus-járvány miatt.
    
Az olimpiarendezés gondolatát John Furlong, a Vancouver 2010 - a tíz esztendeje a kanadai városban rendezett téli játékok - volt vezetője hozta be újból a köztudatba, amikor februárban arra szólított fel, hogy pályázzák meg a 2030-as eseményt. Most úgy fogalmazott, hogy "a helyzet ma jobb, mint februárban volt", s a 2030-as játékok "felemelhetik a várost".
    
A tíz esztendő múlva esedékes olimpia iránt Japánból Szapporó, egy másik, már szintén korábbi házigazda, az egyesült államokbeli Salt Lake City, továbbá az 1992-ben nyári játékoknak otthont adó Barcelona - pireneusi helyszínekkel - érdeklődik.
    A 2022-es téli seregszemlét Pekingben, a négy évvel későbbit Milánóban és Cortina d'Ampezzóban rendezik.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását