2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Az első fél évben 50 százalékkal csökkentek a közvetlen külföldi beruházások (FDI) a világon a tavalyi utolsó hat hónaphoz képest. A visszaesés az első negyedévben 41 százalék, a második negyedévben 39 százalék volt negyedéves szinten - áll az OECD jelentésében.
2020. november 2. hétfő 10:22 - HírExtra

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapjára felkerült jelentés szerint az első hat hónapban globálisan 364 milliárd dollárt tett ki a közvetlen külföldi beruházás értéke, ami 2013 óta a legkevesebb. Az első negyedévben 227 milliárd dollár, a második negyedévben pedig 137 milliárd dollár volt.
    
Az első fél évben az FDI 38 százalékkal esett éves összevetésben.
    
A 37 OECD-országba irányult FDI a tavalyi utolsó hat hónappal összevetve az idén az első fél évben 74 százalékkal, 128 milliárd dollárra zuhant, részben amiatt, hogy az Egyesült Államokba irányult közvetlen külföldi beruházások értéke feleződött.     

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoporthoz irányult FDI 415 milliárd dollárról 246 milliárd dollárra csökkent.  
    
Az idén az első hat hónapban a legtöbb FDI Írországba irányult, 75 milliárd dollár a fél évvel korábbi 84 milliárd dollár után. A második helyen Kína állt 68 milliárd dollárral (a tavaly második félévi 74 milliárd dollár után), majd az Egyesült Államok következett 62 milliárd dollárral (fél évvel korábban 127 milliárd dollár).
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását