2020. december 5. - Vilma

Jobbik: Orbán még az oltást is ellopja a magyar emberektől

Összeomlás élő, egyenes adásban: már csak az idei influenzajárvány elmaradásában bízhat a kormány, de az egyenesen tragédia, hogy a magyar emberek is csak ebben reménykedhetnek. Oltóanyag ugyanis már a gyerekeknek és a kismamáknak sem jut - írja a HírExtrának eljuttatott közleményében a Jobbik.
2020. október 29. csütörtök 13:23 - HírExtra

A Jobbik közleménye:

"Mindenkinek ingyenes! – harsogta a propaganda, „Csak bátran! Aki tudja, oltassa be magát influenza ellen!” - írta Orbán a közösségi oldalán. A miniszterelnök az elsők között kapta meg a vakcinát. Neki „szerencséje” volt, nem úgy, mint azoknak a százezreknek, akik most hiába fordulnak a háziorvosukhoz.

Egy normális világban talán elhinnénk, hogy a kormány elkalkulálta magát, rosszul mérte fel, hogy a közellátásban rendelkezésre álló 1,4 millió adag vakcinával ki lehet elégíteni a tavaly óta jelentősen megnövekedett igényeket. Ennyi ugyanis a készlet, a magyar gyártói kapacitás ennyivel tervezett, és az európai országok export-tilalmai miatt máshonnan sem lehet beszerezni.

Azonban ez is olyan „fideszesre” sikerült, a rosszhiszeműség a napnál is világosabb: miközben szimpla propaganda-célból elhitették, hogy mindenkinek jut ingyenes oltóanyag, közben a kormány – általános megrökönyödést kiváltva – einstandolt 100 ezer adagnyi Magyarországra berendelt vakcinát, mondván, majd a közellátásba juttatja. A hatékonyabbnak tartott oltóanyagok sorsáról azóta sem tudni semmit. 

Ezt kapnák az idős-, krónikus- vagy immunbeteg páciensek és a kismamák is, de a 3 évesnél kisebb gyerekeknek is csak ez adható. Feltéve ha nem kellene érte a gyermekorvosoknak közelharcot vívni, ha lenne készleten. Ha Orbán és álkeresztény kormánya nem lopta volna el. Vajon kinek, és milyen célból zsákolták be az oltóanyagot?

A néppárti, keresztényszociális Jobbik magyarázatot követel a kormánytól: ki fogja a magyar embereket megvédeni? Nemcsak szóban, tettekben is!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását