2024. április 27. - Zita

Orbán nem jött rá, hogy válság van

Török Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn úgy beszélt, mintha a gazdasági világválságnak nem is lennének magyarországi hatásai.
2009. július 19. vasárnap 21:15 - HírExtra
A szocialista politikus az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz elnöke úgy tesz, mintha nem lenne 1,7 millió magyar, akinek az otthonát vagy a családi autóját közvetlenül ne fenyegetné a forint-euró árfolyam. Mintha nem lenne több tízezer olyan magyar munkahely, amelyet csak határozott válságkezelő intézkedésekkel lehet megmenteni.

Az ellenzék vezetője hatalomtechnikai kérdésekről értekezett; Orbán Viktor kétharmados többségről, politikai szekértáborokról és hatalmi taktikákról beszél. A baloldal eközben az országot a gazdasági összeomlástól megmenteni képes válságkezelő programról, a devizahitelesek megvédéséről, valamint a rasszizmus nélküli rendteremtésről gondolkodik, és ennek megfelelően cselekszik - mutatott rá Török Zsolt.

A baloldal politikája az életről szól, Orbán Viktor élete a politikáról. Őt a hatalom visszaszerzése érdekli csak, a politikai ellenfelek vesztegzár alá vonása, a másként gondolkodók szellemi kirekesztése - olvasható a közleményben.

A Fidesz elnöke szombaton, a XX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján egyebek között arról beszélt: egy politikai és gazdasági mítosz uralmának a korszaka ért most véget, amelynek a lényege az volt, hogy létezik egy nagy csoda, egy nagy varázslat, amely mindent megold. A "mindent piacosítani" politikájának elvét vallók azt mondták: a piac szent, morális és önszabályozó, aki pedig ebben kételkedik, az eretnek, maradi és szélsőséges - hangoztatta.

Szerinte a magyar baloldalt is felvásárolta egy neoliberális tőkés csoport, amely mindent elvett a magyarok közösségétől. Ez a csoport szétverte az ország egészségügyi rendszerét, az emberektől elvette a nyugdíj-megtakarításokat, felszámolta a szociális és családtámogatási rendszert, odalett a közbiztonság.

Orbán Viktor szerint Magyarországon ennek a politikának a kudarca hatalmi, politikai és gazdasági válságot idézett elő. Ehhez hozzáadódott a nemzetközi válság, mindez együttesen nyomasztja a társadalmat. Ennek egyik következménye a kétféle szélsőséges politika - a szélsőséges liberális baloldal és a szélsőséges jobboldal - megjelenése Magyarországon - mondta.

Ezek egymásból élnek, egyik a másiknak következménye - fűzte hozzá. Ezekkel a szélsőségekkel szemben csak a kiegyensúlyozott, sikeres, eredményeket hozó polgári kormányzás lehet az alternatíva - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sosi
2009. július 20. 12:22
Érdekes sem az osztrákok,sem a szlovákok nem tudnak arról,hogy akkora válság lenne.Itt a nyugati határnál jól látjuk,hogy élnek most is.Lehet,hogy nem lopták szét náluk az országot.Sajnálnak vagy röhögnek rajtunk,hogy így kell élnünk.Hagytuk tehát megérdemeljük.Ha szavakon múlt volna akkor mi már második Svájc lennénk ugye szoci barátaim?
bagi
2009. július 20. 11:50
Naív jobbosok! Lesz itt szabadrablás és hatalmas munkanélküliség Orbán kormányzása idején is - és ti akkor is csak a Gyurcsányt fojátok szajkózni. Most meg bedőltök Orbán hazugságainak. Lopott ő 1998-2002 között is, csak ügyesebben leplezte, mint a komcsik. Ez lesz 2010-től is, de a nép örökké szarul él e korrupt ócska politikia elittel a nyakán - amiben Orbán hazug görényetek éppúgy beletartozik, mint a ballib mocskok.
banhegyi
2009. július 19. 22:21
A nyugatot érintő válságot, nem szabad összetéveszteni a magyarországi liberalizmus okozta válsággal, azaz szabad rablással. Magyarországon a gazdaság tudna termelni, ha azt az "UNIJÓ" kérésére nem tennék tönkre.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását