2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fehéroroszország: elfogadták a V4-ek tervét

Az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács rábólintott a Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő által a visegrádi csoport (V4) nevében javasolt, Fehéroroszországnak szánt  "új Marshall-tervre" - közölte pénteken Piotr Müller lengyel kormányszóvivő.
2020. október 2. péntek 11:19 - HírExtra

Müller a Twitteren tájékoztatott arról, hogy a tanácsban döntés született a Fehéroroszországnak szánt gazdasági támogatási terv előkészítéséről.
    
Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes Twitter-bejegyzésében megerősítette, hogy a Morawiecki által benyújtott javaslatot elfogadták, és továbbították kidolgozásra.
    
A pénteken záruló kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozón született döntés arra a tervre vonatkozik, amelynek előterjesztését Morawiecki szeptember közepén jelentette be. Az egymilliárd eurós "új Marshall-tervnek" nevezett program fő eleme egy stabilizációs alap létrehozása és a fehérorosz kis- és középvállalkozások támogatása. Varsó egy új, szabad és tisztességes fehérorosz elnökválasztás megtartásától tenné függővé a terv megvalósítását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását