2024. május 19. - Ivó, Milán

Pokolgép robbant Nyitránál

Valószínűleg pokolgép robbant fel kedden délelőtt a dél-szlovákiai Nyitrától mintegy 35 kilométerre északra fekvő Nagytapolcsányban - közölte a SITA szlovák hírügynökség.
2009. augusztus 25. kedd 15:18 - HírExtra
"Ezt az értesülést a helyszínen dolgozó mentőktől kaptuk" - mondta a hírügynökségnek Viliam Pánsky, a Nyitra-megyei tűzoltó- és mentőszolgálat igazgatóságának szóvivője. Megjegyezte: nem hivatalos információról van szó, mert a fél tizenkettő előtt történt robbanás helyszínének vizsgálatai még folyamatban vannak. A műanyagfeldolgozó Euromont gyár adminisztratív épületében történt robbanáskor öt személy sérüléseket szenvedett; négy személy égési sebeit és csonttöréseit közepesen súlyosnak, egy nőét pedig súlyosnak minősítették az orvosok.

Mind az öt sérültet kórházban ápolják. A robbanáskor keletkezett tüzet a kiérkező tűzoltó egység rövid időn belül eloltotta.

Az első jelentések még gázrobbanást valószínűsítettek, később viszont azt közölték, hogy a robbanás helyszínén nem volt semmiféle gázvezeték. "Eddigi ismereteink szerint valószínűbb, hogy valamilyen robbanószerkezet lépett működésbe" - közölte újságírókkal Jozef Burza, a nagytapolcsányi tűzoltó- és mentőszolgálat ügyeletes tisztje.

Bozena Bruchterová rendőrségi szóvivő megerősítette a robbanás tényét, de annak okát nem. "A robbanás okait még vizsgáljuk. Szakértőink még a helyszínen dolgoznak" - mondta Bruchterová.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását