2024. április 23. - Béla

Milyen változásokat hozhat a járvány a lakberendezési piacon?

A koronavírus járvány komoly változást hozott az élet minden területén. A korlátozások és vészhelyzeti intézkedések az embereket arra késztették, hogy az otthonaikba húzódjanak. Ez érthető is, hiszen az iskolák és az óvodák bezártak, és a szórakozási lehetőségek is drasztikusan lecsökkentek.
2020. október 2. péntek 10:36 - HírExtra

 

Erre jött még a kormány rendelete, miszerint, ha lehet, a lehető legkevesebbet érintkezzünk másokkal. Nem csoda hát, hogy az otthonok átalakítása meglehetősen felértékelődött, hiszen munkahelyet és szórakozási lehetőséget kellett biztosítani az ott élők számára.

Most, hogy úgy tűnik a vírus második hulláma is elérkezett, sokan készülnek arra, hogy újra beszorulnak az otthonaikba, így a lakberendezési cikkek iránti kereslet komoly növekedést mutat. A karantén alatt a boltok korlátozott nyitva tartása miatt kevesebb lehetőség kínálkozott, most úgy tűnik, az emberek már előre készülnek a következő vészhelyzeti időszakra. De hogyan befolyásolja ez a lakberendezési piacot? Mi iránt nő meg a kereslet, és mik lesznek azok a tényezők, amik meghatározóak lesznek a lakás átalakításában? A tapetacentrum.hu szakértőivel beszélgettünk.

Növekszik a lakásfelújítások száma

A járvány az élet minden szegmensére kihatott, a lakberendezési piacra kifejezetten jó hatással volt. Meglepő, de a járvány elvonultával a lakásfelújítások száma megnövekedett, sokan előrehozták a már tervezett felújítás, mások a karantén alatt határozták el, hogy szükség lesz az átalakításra. A második hullám félelme is előre mozdította a piacot, hiszen sokan tartanak attól, hogy ősszel már nem lesz lehetőségük, mert vagy nem találnak szolgáltatót, vagy, mert a vészhelyzeti intézkedések értelmében nem hívhatnak, csak akkor, ha valóban komoly a baj. 

De nem csak a komolyabb beruházások iránti igény növekedett meg. A lakberendezés iránti kedv is megnövekedett, hiszen sokan már előre gondolkodnak, és igyekeznek kialakítani a megfelelő környezetet a gyerekek és a saját magunk számára, ha újra karantén intézkedésekre kerülne a sor. Ennek értelmében az elmúlt időszakban többen vásároltak irodabútort, de a tárolók és polcok keresettsége is megnövekedett, akárcsak a szórakoztató elektronikai eszközöké. Ugyancsak nagy az érdeklődés az árnyékolók iránt is. 

Otthontervezési trendek a járvány után

A koronavírus járványnak köszönhetően új lakberendezési trendek térhódítása is megkezdődött. A korlátozásoknak köszönhetően kisebb-nagyobb mértékben át kellett alakítani az otthonokat, hogy a négy fal között töltött huzamosabb idő alatt is minden szükséges funkciónak megfeleljen. A megélt tapasztalatoknak, illetve a második hullám lehetőségének köszönhetően újabb trendek alakultak ki a lakások át –és kialakítását illetően. Egyre elterjedtebb, hogy úgy alakítjuk ki az otthonunk belső tereit, hogy azok kényelmesebbek, egészségesebbek és biztonságosabbak legyenek, hátha újra több hétre a négy fal közé szorulunk. 

Egyre elterjedtebb például a zsilipszerű előszoba kialakítása. Ez nem egy új keletű dolog, hiszen a régi nagypolgári lakások így voltak kialakítva. A járvány miatt ez a fajta kialakítás újra divatba jön, hiszen így az ajtón belépve levehetjük a cipőnket, ruhánkat, és fertőtleníthetjük a kezünket, mielőtt bemennénk. Szinten a járványnak köszönhető, hogy átalakult az ételek tárolásával kapcsolatos gondolkodás. Bár az élelmiszer ellátás csak minimálisan akadozott a boltokban, sokan felhalmoztak mindenfélét, és ehhez bizony hely kellett. Várható, hogy a jövőben sok kamra és ételtároló polc kerül majd kialakításra. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását