2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szerbia elektronikus nyomkövetést szeretne

Hatékonynak tartja az elektronikus betegkövetést Szerbia, eddig 23 ezren regisztráltak és 36 fertőzésgyanús személyt szűrt ki a rendszer.
2020. szeptember 24. csütörtök 10:00 - HírExtra

A külföldről érkező szerb állampolgároknak az interneten kell regisztrálniuk és kitölteniük egy egészségi állapotukra vonatkozó kérdőívet. Ennek alapján a rendszer figyelmeztetést küld, ha fertőzésre utaló jelek mutatkoznak, és az utazónak jelentkeznie kell valamely kórházban.
    
Amennyiben nincs semmilyen tünet, tíz napon belül ismét ki kell tölteni a kérdőívet, és ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy nincs fertőzésveszély, az egészségügyi megfigyelés véget ér. Járványügyi szakértők szerint a rendszer hatékony lehet a nyaralásból hazatérők állapotának felmérésére és a lehetséges átfertőződések megakadályozására.
    
A Nyugat-Balkánon szerdáról csütörtökre 960-nal nőtt az igazolt fertőzöttek és 24-gyel a halálos áldozatok száma.
    
Csütörtökre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 81-gyel 33 080-ra, Koszovóban 62-vel 15 262-re, Észak-Macedóniában 183-mal 17 051-re, Montenegróban 290-nel 8940-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 344-gyel 26 077-re emelkedett.
    
Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 744-re, Koszovóban eggyel 619-re, Észak-Macedóniában öttel 710-re, Montenegróban öttel 151-re, Bosznia-Hercegovinában pedig tizenkettővel 794-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását