2024. április 19. - Emma

A leggyakoribb fejbőrproblémák kezelése

Nincs is kellemetlenebb érzés a különböző fejbőrproblémák tüneteinél. A korpás vagy pikkelysömörös fejbőr számos panasszal jár, amelyek kezelése sokszor igen nagy kihívásnak bizonyul. Ilyenkor mindennél fontosabb a professzionális ellátás. A következő pár sorban néhány speciális gyógyszerkészítményről olvashatsz, amelyek javíthatnak életminőségeden.
2020. augusztus 25. kedd 10:37 - HírExtra

A korpásodásról röviden...

A korpa nem másból, mint elhalt hámsejtekből áll.

Kialakulásának okai közé sorolható a szakszerűtlen hajápolás, a fokozott faggyútermelés vagy bizonyos fejbőrbetegségek is. Tünetei is változatosak, hiszen lehet apró, lisztszerű megjelenése, ugyanakkor előfordulhat lencse nagyságú, zsíros formája is. A túlzottan száraz vagy zsíros haj, a fejbőr viszketése, gyulladása pedig csak hab a tünetek tortáján. Ez utóbbi panaszok magukkal hozhatják az ún. korpás-szeborrheás bőr kialakulását. 

A korpásodás kezelése

Aki korpásodással küzd, ügyelnie kell arra, hogy csak langyos vízzel mosson hajat, alaposan öblítse le és hagyja a levegőn megszáradni. Amennyiben mindez nem segít, úgy komolyabb kezelési módszerekhez érdemes folyamodni.

A korpásodás kezelésében olyan termékek segíthetnek, amelyek feloldják a korpát, csökkentik a túlzott méretű faggyútermelést, valamint gátolják a korpásodást okozó gomba növekedését. A Dr. Hertelendy korpásodás elleni gyógyszerkészítményei segítségével valamennyi tünet mérsékelhető.

Egy másik kellemetlen betegség; a pikkelysömör

Az ún. pszoriázisos fejbőr más néven a pikkelysömörös bőr, ami gyakorlatilag egy nem fertőző, a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség. 

Ez általában a test bizonyos pontjain jelentkezik, a könyök vagy a térd tájékán. Leggyakoribb tünetei a viaszfehér, vastag pikkelyszerű felrakódások, száraz kemény bőrfelületek.

A betegség egy másik változata esetében pedig hirtelen jelentkeznek testszerte élénk, köles nagyságú, a bőrből kiemelkedő csomócskák, amelyek 1-2 mm-től a 2-5 mm-es nagyságig növekedhetnek. 

Sajnos nem ismert végleges módszer a betegség felszámolását illetően. De Dr. Hertelendy a betegség kezelésében magisztrális gyógyszerkészítményeivel segít, amelyeket Hajmáskéren, a Szent Benedek gyógyszertárban készítenek el, saját receptek alapján. Számos egészségügyi probléma kapcsán kínálják termékeiket, viszont használat előtt mindenképpen konzultálj szakorvossal is! A speciális diagnózis és a kezelés felállítása ugyanis mindenképpen szükséges!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását